„Teď můžu být už jen rád, že jsem mu vlastně umožnil ještě se naposled potkat s obecenstvem, které měl tak rád a které mělo rádo jeho,“ řekl herec Milan Lasica v rozhovoru pro Nový čas.

Fotogalerie: Pohřeb Mariána Labudy (†73) v Bratislavě:…
103 fotografií

Pro Lasicu byl Marián Labuda jedním z nejbližších přátel. Zažili spolu toho hodně a on ho obdivoval za to, že jako kluk z dědiny to dotáhnul nejenom do Bratislavy, ale také do Prahy. „Vzpomínám si, jak byl překvapený, když jednou přišel ke mně domů o půl druhé odpoledne a já mu otevřel v pyžamu. Byl to pro něj po příchodu do Bratislavy nevšední zážitek, že viděl někoho po poledni v pyžamu. Doma to určitě nezažil. I jiné věci ho překvapily,“ zavzpomínal Lasica.

„Pozval nás s Júliem Satinským do Krystal baru do restaurace a objednal nějaký ostrý alkohol. Když chtěl platit, vyndal z peněženky pětikorunu a dost se divil, že to bylo dražší. Protože v Hontiamských Nemciách by to stačilo. Musel zaběhnout domů pro peníze. Naštěstí, bydlel naproti v podnájmu, tak jsme ho tam počkali,“ zasmál se herec při vzpomínání s tím, že to nezatáhli se Satinským za něho, protože je dost možné, že neměli peníze.

Jako další Labudovy kolegy však Lasicu trápilo to, že příliš neřešil svůj zdravotní stav a proto to dopadlo tak, jak to dopadlo.On rád jedl a bylo to na něm vidět. Nadváha byla jedna z jeho zdravotních nevýhod. Když má člověk cukrovku, nadváha je zničující. Cukrovka se projevuje různě. I mně zaútočila na cévy. Akorát já jsem předešel nejhoršímu,“ okomentoval Labudův zdravotní stav. Řekněme si to na rovinu, kašlal na to! My muži neradi chodíme k doktorovi, neradi dodržujeme prevenci, nebavíme se o dietě. Marian měl období, kdy se snažil držet přísnou dietu, ale dlouho mu to nikdy nevydrželo. Pamatuju si, jak v divadelní šatně vytáhl mrkev, krájel si ji na kolečka a představoval si, že to je klobáska. Pak se k ní nakonec vrátil,“ uvedl.

Sám Lasica nedávno absolvoval vážnou operaci srdce, ze které se stále ještě nevzpamatoval. Kvůli slabšímu srdci také odmítl mít proslov na pohřbu Mariána Labudy. Volali mi ze Slovenského národního divadla, jestli bych na pohřbu neřekl nějaký proslov. I když nerad, musel jsem odmítnout. Nevím, jestli bych to zvládl, jsou to těžké věci. Víte, v tomto věku, když umírají vaši vrstevníci, to už přestává být sranda,“ uzavřel herec.

Smrt Labudu zastihla na začátku ledna před jeho domem na Slovensku v Borinke. Představiteli legendárního řidiče Pávka z filmu Vesničko má středisková se udělalo náhle špatně, jeho manželka Viera okamžitě volala sanitku. „Můžeme potvrdit, že záchranáři zasahovali v Borinke, kde oživovali 73letého muže. Bohužel, i přes jejich úsilí se ho nepodařilo zachránit,“ řekla tehdy mluvčí záchranářů Alena Krčová. Labudovi selhalo srdce.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mariána Labudy (†73): Zlomená Vášáryová a žertující Polívka!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mariána Labudy (†73): Zlomená Vášáryová a žertující Polívka! TV JOJ

Fotogalerie
142 fotografií