Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Cizinec ve vlaku: Podezřelá nabídka a Liam Neeson v překvapivě dobré akci

Autor: Ivan D. Hladík - 
20. ledna 2018
08:00

Pokud přemýšlíte, co s načatým víkendem, možná vám přijde vhod stominutová jízda vlakem, při které půjde o všechno. Rozhodně si po cestě z kina budete dávat pozor na spolupasažéry. 

Michael MacCauley (Liam Neeson, 65) je manažerem v bezejmenné pojišťovací společnosti. Žije se svou ženou ve Westchesteru ve státě New York a jako hodně ostatních tvrdě pracujících mužů od rodin sotva vyjde z peněz. Jeho syn se navíc chystá jít na vysokou školu, manželka netuší, že si rodina žije nad poměry. Jednoho dne se jeho situace náhle prudce zhorší. V práci dostane padáka. To ale není jediná věc, která mu otráví den.

Podívejte se na upoutávku k filmu:

Video  Cizinec ve vlaku: Podezřelá nabídka a Liam Neeson v překvapivě dobré akci od 18. 1. 2018 i v českých kinech. • Trailer.  - Bontonfilm
Video se připravuje ...

Večer na cestě domů potká Michael ve vlaku na protějším sedadle spolucestující, která se představí jako Joanna (Vera Farmiga, 44). Ta mu navrhne, aby našel ve vlaku pasažéra, který tam nepatří, výměnou za pěknou finanční odměnu. Snadný výdělek, dalo by se říci. Ne ale, pokud jste bývalý policista s jasnou morální představou o tom, co je správné a špatné. Michael se nakonec uvolí nalézt ‚podezřelého‘. Brzy si ale uvědomí, že se dostal do středu smrtelně nebezpečného spiknutí, které skončí vraždou všech pasažérů ve vlaku a že on je jediný člověk, který jej dokáže zastavit.

Cizinec ve vlaku: Podezřelá nabídka a Liam Neeson v překvapivě dobré akci od 18. 1. 2018 i v českých kinech. Cizinec ve vlaku: Podezřelá nabídka a Liam Neeson v překvapivě dobré akci od 18. 1. 2018 i v českých kinech. | Bontonfilm

Jak prozrazuje distributor i sám Neeson, příběh se téměř úplně odehrává ve skutečném čase. „Napětí vzrůstá s každou zastávkou vlaku, kde nastupují další pasažéři a on získává další vodítka. Nebezpečí se stupňuje a z filmu se stává rychlý psychologický thriller,“ říká Neeson. I když je toto tvrzení ve výsledku jen částečně pravdivé, snímek dokazuje, že Neeson má stále dost sil a přesvědčivosti potřebné k rolím v akčních filmech.

Podívejte se na film o filmu a ukázky z filmu:

Video  Cizinec ve vlaku: Podezřelá nabídka a Liam Neeson v překvapivě dobré akci od 18. 1. 2018 i v českých kinech. • Film o filmu.  - Bontonfilm
Video se připravuje ...

Cizinec ve vlaku hodně připomíná předchozí film španělského režiséra Jaume Collet-Serra (43), který děsil diváky třeba filmem Sirotek (Orphan, 2009). Také v akčním thrilleru Non-Stop (2014) si zahrál Neeson. Tenkrát se příběh odehrával v letadle, scénář Cizince ve vlaku je ale jinak dost podobný. Zápletka nové akce je trochu překombinovaná, některé věci jsou nejasné, ale co funguje zaručeně, je Neesonovo charisma. Díky tomu a drobným, precizně vybroušeným detailům, si film nakonec divák vychutná. A bude se mu líbit.

Hodnocení: 75 %

Cizinec ve vlaku

Akční / Thriller

USA / Velká Británie / Francie, 2018, 104 min

Česká premiéra: 18. 1. 2018, Bontonfilm

Režie: Jaume Collet-Serra

Scénář: Philip de Blasi, Byron Willinger

Kamera: Paul Cameron

Hudba: Roque Baños

Hrají: Liam Neeson, Vera Farmiga, Sam Neill, Patrick Wilson, Elizabeth McGovern, Jonathan Banks, Killian Scott a další.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi