Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Duel Zeman vs. Drahoš: Další změna! Nejdřív nový moderátor, teď i místo

Autor: ČTK, nkov - 
19. ledna 2018
16:51

Předvolební debatu prezidentských kandidátů bude Česká televize natáčet v pražském Rudolfinu. Každý z uchazečů si s sebou bude moci vzít 30 příznivců. Sdělila to dnes mluvčí ČT Karolína Blinková. Debata mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem se původně měla odehrát ve studiu na Kavčích horách.

Česká televize pořad Prezidentský duel - finále odvysílá ve čtvrtek 25. ledna v přímém přenosu od 20:00 do 21:30 na programech ČT1 a ČT24. Moderátorkou bude Světlana Witowská.

„Debata se volbou Rudolfina vrací na místo, které hostilo natáčení rozhovorů s kandidáty před prvním kolem volby,“ uvedla Blinková. „Do reprezentativních prostor Rudolfina budou přizváni také podporovatelé jednotlivých kandidátů. Každý si bude moci přivést 30 příznivců,“ dodala.

Druhý televizní duel se odehraje v úterý v Hudebním divadle Karlín, odkud ho bude vysílat v přímém přenosu televize Prima. Moderátorem bude Karel Voříšek. „Diskuse plánovaná televizí Prima bude mít čtyři hlavní okruhy témat,“ sdělil ČTK za televizi Adam Halmoši.

První okruh se bude týkat možností změn v ústavě. Oba kandidáti by tak mohli mluvit třeba o referendu jako ústavním nástroji, možnosti změn rodinných práv homosexuálů, zrušení Senátu nebo možnosti prezidentského veta.

Druhou oblastí bude vyrovnání s minulostí v České republice. „Zde chceme, aby kandidáti diskutovali problematiku církevních restitucí a jejich zdanění, postoj ke komunismu, ale například i významné stoleté výročí vzniku republiky,“ uvedl Halmoši.

Třetím okruhem témat by měly být domácí politické fenomény. „Jako příklad uvádíme ústavní právo na nošení zbraní, možnost zmírnění protikuřáckého zákona, EET a ochranu osobních dat a svobodu projevu v rámci Evropské unie,“ poznamenal Halmoši.

Poslední okruh se bude týkat zahraniční politiky, mimo jiné nastolí podle Halmošiho výběr z otázek migrace a kvót, společné armády v rámci Evropské unie, vztah k Rusku a sankcím vůči němu nebo neziskových organizací čerpajících peníze ze zahraničí.

Video  Zeman opomenutý předseda Senátu Štěch: Budu volit Drahoše, vztah se Zemanem je chladný  - Zuzana Štíchová, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny důležité informace o 2. kole voleb najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Aktuální průzkum volebních preferencí najdete zde

Jak získat voličský průkaz pro 2. kolo najdete zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
tonyka ( 22. ledna 2018 22:57 )

hr0palší BLBEČEK,se netrefil,Ty jsi ale dutá hlava,PITOMČE.....

tonyka ( 22. ledna 2018 22:54 )

rego: Ahoj,PITOMČE......

hr0p ( 21. ledna 2018 01:12 )

prezident nema na migraci vubec zadny vliv. Nazor na ni rict muze, ale tim to hasne, muze hazet rozumy z hradu plebsu do podhradi... a tim to hasne, muze hrozit pestickou, muze prskat, slinat, nadavat, vtipkovat.... ale to je vsecko. Kdyz EU neco schvali a nas parlament a vlada to schvali, tak to tak bude (at uz pro nebo proti uprchlikum). Ale prezident v tomto neudela nic. To jenom pan Zeman se tvari ze on by prival uprchliku zastavil a dela z toho velke tema O migraci ci nemigraci se hlasuje v parlamentnich volbach, chapes to uz rozumbrado Laudere..

hr0p ( 21. ledna 2018 01:09 )

Zeman muze pajdat o holi, o tom zadna. Problem je, ze mu selhava mozek, pamet, lze jako tiskne, citaty vytrhava z kontextu a je to loutka v rukou pana Mynare a Nejedleho a jeho mluvci - osoba kterou si mel Zeman vybrat s rozmyslem mu dela ostudu

luder ( 21. ledna 2018 00:36 )

De Gaulle byl v pozdějším období svého prezidentského kralování bez brýlí téměř slepý a přesto to byl silný francouzský prezident. Když americký prezident z vozíčku řídil USA dokonce v době války, proč by nemohl Zeman „pajdat“ o holi? U Zemana si lze vážit jeho racionality, nenechává se terorizovat pseudodemokratickými žvásty. Je to Čech a osud naší země mu velmi leží na srdci. Lze si ho nesmírně vážit za jeho postoj k imigraci, jeho snahu pomoci naší podnikatelské sféře, jeho setkávání se s lidmi, za jeho vzdělanost a schopnost přednášet svá vystoupení bez jediné poznámky na papíře, a tak by se dalo pokračovat. Že udělal pár přešlapů? A kdo z nás je neudělal?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa