„Vím, že má Jana narozeniny, vždyť na ni myslím takřka denně,“ uvedla pro Aha! herečka, která se s Brejchovou dříve velmi kamarádila. Teď už ji ale nevídá. „Je to moc smutné, že ji v nemocnici nemohu navštívit. A docela to bolí,“ smutnila Filipovská.

Naposledy prý kamarádku viděla v říjnu 2013, když byla sexbomba 60. let po kolapsu, a ležela tak na JIP ve vinohradské nemocnici. „V nemocnici na Vinohradech jsem Janu denně navštěvovala do té doby, než jsem potkala paní ředitelku, tedy její dceru Terezu, která mi to zakázala,“ tvrdí Pavlína. „Prý moje návštěvy obtěžují. Tak jsem si řekla, že asi musím být zlá jedovatá bába,“ doplnila a bylo poznat, že jí celá záležitost mrzí.

Brejchová se poté na čas vrátila domů, ale vůbec nevycházela z bytu. Vystřídala několik zdravotnických zařízení a skončila jako »ležák« v pražském Motole. Po nemocnicích žije už 51 měsíců. Ovšem o ničem z toho už se prý dcera Františka Filipovského (†85) od Brodské nedozvěděla. „Vždyť já ani nevím, jestli Jana žije,“ posteskla si s tím, že do nemocnice nesmí. „Paní ředitelka k ní přátele nechce pustit,“ dodala Filipovská.

Ovšem sama Tereza Brodská (49) má na věc jiný názor. „Kdokoliv chce jít za maminkou, bude odmítnut, pokud přijde napřímo. Já se snažím toho člověka tam rovnou vzít, protože z toho maminka mívá rozptýlení,“ objasnila své chování.

„Naposledy u ní byl syn zesnulého režiséra Jiřího Krejčíka, který je kameraman, a moc pěkně si popovídali. Rozhodně nejsem ta, která by bránila ve styku s maminkou, ba právě naopak,“ dodala pro Aha! Tereza.

VIDEO: Pavlínu Filipovskou zasáhl i odchod Jana Třísky: Těžko se s tím smiřuji...

Video
Video se připravuje ...

Pavlína Filipovská o Janu Třískovi (†80): Těžko se s tím smiřuji... Eliška Vinterová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
33 fotografií