Drama se odehrálo loni v květnu u Hadrovce na hlavním tahu od Domažlic k hranicím se SRN. Autobusu Neoplan se za jízdy otevřel v pravé zadní části vozu kryt prostoru akumulátorů. Když řidič předjížděl cyklistu, plech zafungoval jako gilotina a seniora vážně zranil.

Muž přišel o ruku, měl poraněné vnitřní orgány a utrpěl velkou ztrátu krve. Zraněného letecky transportovali do plzeňské fakultní nemocnice. Jako zázrakem přežil a z traumat se zotavuje.

Případ si po nehodě převzali kriminalisté. Podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti padlo právě na řidiče autobusu. „Prováděli jsme šetření, výslechy, zajistili kamerové záznamy. Nechali vypracovat znalecké posudky z oboru strojírenství a z oboru doprava,“ vypočetla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Z šetření je zřejmé, že k uvolnění uzavíracího mechanismu víka prostoru akumulátorů došlo za jízdy z důvodu technické závady, kterou řidič při běžné kontrole před počátkem jízdy nemohl odhalit a nemohl otevření víka zabránit,“ vysvětlila Brožová s tím, že za této situace nelze řidiče z dopravní nehody vinit. Policisté tak případ odložili.

VIDEO: Autobus v Praze boural, když se vyhýbal člověku.

Video
Video se připravuje ...

Na letišti v Praze se vyboural autobus MHD. Vyhýbal se osobě, která mu skočila pod kola. David Malík