Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Putin odhodil kožich a skočil do díry v ledu. Venku bylo sedm stupňů pod nulou

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
19. ledna 2018
10:20

Ruský prezident Vladimir Putin si stejně jako další pravoslavní křesťané koupelí v ledové vodě připomínal svátek Zjevení Páně, slaveného v Rusku podle pravoslavného kalendáře s třináctidenním zpožděním za příchodem Tří králů jinde v Evropě. K díře vysekané v zamrzlém jezeru Seliger přišel v kožichu a chlupatých botách. Nehledě na teplotu pohybující se kolem -7 °C se prezident vysvlékl a skočil do vody, oznámila televizní síť První kanál.

Prezidentův tiskový mluvčí Dmitrij Peskov oznámil, že Putin podstupuje tříkrálovou koupel každoročně, ale tentokrát to bylo poprvé za přítomnosti novinářů. Představení podle ruských médií nepochybně souviselo s březnovými prezidentskými volbami. 

Putin byl od středy v Petrohradu, kde se připojil k oslavám 75. výročí prolomení leningradské blokády. Ve čtvrtek večer se vydal na jih do Tveru do Nilo-Stoloběnského kláštera, který se nachází na ostrově uprostřed jezera Seliger. Zašel na mši a vykonal rituál, který má podle pravoslavné tradice upomínat na křest Páně v řece Jordán.

Putin se koupal v jezeře Seliger:

Není to poprvé, kdy se Putin před kamerami vysvlékl z košile, prezident se rozhodně nestydí a rád prokazuje svou mužnost. Jeho „kalendář“ je plný snímků, kde polonahý loví divokou zvěř, rybaří nebo na hrudi chová kotě. Sám sebe prezentuje jako silného vůdce oddaného ruskému lidu, často ukazuje i své nadání ve sportech, jako je například judo nebo hokej.

Silná image před volbami

V Moskvě nedávno proběhla oslavná výstava, umělci na svých obrazech znázornili prezidenta ve všech možných situacích. Putin se připravuje na volby, jejichž 1. kolo proběhne v neděli 18. března. Prezident je jasným favoritem a usiluje o 4. mandát.

hanka666 ( 19. ledna 2018 12:06 )

Hele pánové, je dobrý, úspěšný, mocný. Kdo z vás tohle má????

olkl ( 19. ledna 2018 11:53 )

placený rusofil...!

olkl ( 19. ledna 2018 11:51 )

Doporučil bych se potopit se se zemanem a tam si to tak 5 minut vyříkat (bez kyslíku)!!!

olkl ( 19. ledna 2018 11:49 )

Puťka si zase dělá svou kampaň, kde nemůže prohrát...Tam to je pořád stejné...kandidát jeden a ostatní buď zavřou, nebo jim znemožní volit...A tak tu je jen jeden kandidát - superman, který zabije tygra, vyloví amforu...atd. Teď je "otužilec"...Fakt směšný "hrdina"!!! A tomu leze zeman do zadku!!!

majojo ( 19. ledna 2018 11:18 )

Státní pohřeb stejně časem bude. Ale představ si,že by tohle udělal Drahoš. To by bylo v médiích haló. Jenže nebojte, to drahoušek neudělá, rozpustilo by se mu želé.

Zobrazit celou diskusi