Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivé záběry z kalamity na D1: Do kolony vletěly tři kamiony!

Video se připravuje ...
Autor: ljš, ČTK - 
18. ledna 2018
19:05

Z kolony se stala děsivá past! Řidiči, kteří museli v úterý zastavit na konci kolony na 99. kilometru dálnice D1, doplatili na nezodpovědnou jízdu kamionů. Tři z nich ve značné rychlosti vrazili do vozidel stojících v zácpě. Jen zázrakem nikdo nezemřel.

Řidiči si z úterý na středu prošli na dálnici D1 peklem. Devatenáctihodinová uzavírka na jejím 99. kilometru u Větrného Jeníkova směrem na Prahu, která skončila ve středu ráno, byla totiž podle mluvčí policie Dany Čírtkové nejdelší od vzniku krajského policejního ředitelství v roce 2010.

Nekončící čekání ale nebylo tím nejhorším, co na řidiče čekalo. Ti, kterým se na kluzké dálnici podařilo včas zastavit, totiž ještě neměli vyhráno. Museli doufat, že podobný manévr zvládnou i šoféři přijíždějící za nimi. 

Reportér televize Prima Michal Janotka na svém Facebooku zveřejnil video, které zachycuje děsivou situaci, při níž takto nedobrzdily hned tři kamiony a ve značné rychlosti narazily do osobních aut a náklaďáků stojících v zácpě.

Bez škod na svém vozidle nevyvázl ani řidič, který záběry pořídil. Přestože dokázal zastavit v několika metrovém odstupu od nehody, po několika vteřinách do něj vrazilo další auto a namáčklo ho na kamion před ním.

Desítky nabouraných vozidel

Také tento týden ztěžuje dopravu na Vysočině sněžení a vítr. Provoz na 99. kilometru dálnice se kvůli nehodám několika desítek vozidel zastavil v obou směrech v úterý kolem 12:30. Na Brno, kde bylo havarovaných aut méně, se začalo opět omezeně jezdit za 2,5 hodiny. Vyprošťovací práce ve směru na Prahu odtahovým službám ztěžovalo počasí se sněžením. V jednom pruhu začala auta na 99. kilometru projíždět ve středu před 08:00, zprovozňování druhého pruhu trvalo dalších deset hodin.

Při těchto nehodách bylo převážně lehce zraněno deset lidí. Počty havarovaných vozidel policie stále upřesňuje. První informace se týkaly 36 nabouraných vozů, z větší části nákladních. Čírtková ve čtvrtek řekla, že poškozených vozů je už evidováno více než pět desítek a ani to nemusí být konečný počet.

jtabp ( 18. ledna 2018 21:57 )

Hovadům primitivním sebrat papíry, půl miliony pokuty a půl roku natvrdo. Takhle může jezdit jenom primitiv s IQ pod 80. Nevidí na 20 metrů a jede jak hovado a že někoho zabije ho absolutně nezajímá.

moiaza ( 18. ledna 2018 20:11 )

Celý život mě živil volant. Vím dobře, jak to v dopravě chodí. Na autobus si uděláte ŘP za čtvrt roku a bez jakékoliv praxe s nákladním autem. Stačí, když máte ŘP na osobák a aspoň jednou jste s ním vyjeli z garáže. Náklaďáky řídí každý, kdo ma dvě ruce a dvě nohy. Dnes neexistuji "páni" řidiči. Dnes jsou jen otroci za volantem. Bez praxe a zkušeností dostanete třeba Volvo a zítra jedete teba Španělsko. A tak to potom na silnicích vypadá. Řidiči během jízdy telefonuji, nohy na palubní desce, a klidně během jízdy čtou tisk. To vše jsem viděl na vlastní oči. A ne jednou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání