Do Londýna odjela Dolores z rodného Irska nahrávat vokály ke cover verzi Zombie, nejznámější písně kapely The Cranberries.

Ještě několik hodin před smrtí namluvila hlasovou zprávu řediteli nahrávací společnosti Danu Waiteovi. „Těšila se do studia, že se příští týden uvidíme i s mou ženou, vtipkovala a byla plná života,“ nechal se slyšet.

V pondělí kolem deváté ráno ji ovšem nalezli v pokoji hotelu Hilton mrtvou. „Podle Scotland Yardu není podezření na cizí zavinění a případ řeší pouze úřad koronera,“ referoval včera Thoomas Daigle ze CBC News. Úředně se zatím píše o »nevyjasněném« úmrtí.

Sexuální zneužívání, deprese, průšvihy

Během celé své kariéry zpěvačka trpěla depresemi a není se čemu divit, ve svém životě si toho prožila opravdu hodně. Když jí bylo pouhých 8 let, byla sexuálně zneužívaná, v dospívání trpěla mentální anorexií a v dobách největší slávy Cranberries bojovala se syndromem vyhoření. Za svá nejhorší období označuje rok 2011, kdy zemřel její milovaný otec Terence. Tehdy se zhroutila. „Byly časy, kdy jsem opravdu trpěla a nechtěla tu být,“ řekla Dolores.

Spekulacím o dobrovolném odchodu ze života nahrává i fakt, že o sebevraždu už se jednou pokusila. „V roce 2013 jsem se chtěla předávkovat léky, ale nakonec jsem se rozhodla žít kvůli dětem,“ nechala se slyšet zpěvačka. V posledních letech o ní bylo spíše slyšet v souvislosti se skandály než s hudebními úspěchy.

V listopadu 2014 musela být vyvedena z letadla, nad Atlantikem se jí zmocnil amok. Na letišti pak napadla dva zasahující policisty. Na základě tohoto incidentu byla diagnostikována s bipolární poruchou, díky čemuž se vyhnula odsouzení, musela ale zaplatit pokutu v přepočtu 135 tisíc korun. Zatímco se léčila na psychiatrii, opustil ji manžel...

Měla tři děti a přítele

Pro zpěvačku byl čas s rodinou velmi důležitý. V roce 1994 si Dolores vzala tour manažera skupiny Duran Duran Dona Burtona (55). Měli spolu tři děti – syna Taylora (20), dcery Molly (16) a Dakotu (12). Pár se rozešel po zpěvaččině incidentu na letišti z roku 2014. Poslední dva roky randila s mladým hudebníkem Olé Koretskym z kapely D.A.R.K., s kterou spolupracovala. Celá rodina je zprávou o zpěvaččině skonu zničená.

Reakce celebrit

The Cranberries

„Jsme zničeni ze smrti naší kamarádky Dolores. Byla neobyčejný talent a my se cítíme velmi hrdě, že jsme mohli být od roku 1989 součástí jejího života. Svět ztratil velkého umělce.“

Hozier (27)

„Nikdy nezapomenu, když jsem poprvé slyšel hlas Dolores. Nikdy jsem nikoho neslyšel používat jejich instrument takto. Jsem šokovaný a smutný.“

James Corden (39)

„Dolores jsem potkal, když mi bylo patnáct. Byla naprosto skvělá, podepsala se mi na vlakovou jízdenku. Měla nejúžasnější hlas! Je mi to moc líto...“

Duran Duran

„Jsme zničeni ohledně zpráv o smrti Dolores. Naše myšlenky jsou s rodinou v těchto těžkých časech.“

Fotogalerie
16 fotografií