Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Mimořádně nechutné.“ Vynálezci ponorky hrozí za vraždu novinářky doživotí

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
16. ledna 2018
13:35

Dánská prokuratura dnes obžalovala konstruktéra Petera Madsena (47) z vraždy švédské novinářky Kim Wallové (†30). O život ji podle prokuratury připravil loni v srpnu během plavby ponorkou vlastní výroby, informovala agentura AP. Prokuratura požaduje, aby soud Madsenovi uložil doživotní trest vězení.

Madsen podle prokuratury Wallovou buď uškrtil, nebo jí podřízl hrdlo. Podle prokurátora Jakoba Bucha-Jepsena šlo o „velmi neobvyklý a mimořádně nechutný“  případ. Kromě vraždy byl konstruktér ponorky Nautilus obžalován také z hanobení lidských ostatků. Údajně se na mrtvém těle Švédky sexuálně uspokojil.

„Byla to nehoda,“ bránil se Madsen

Vynálezce dlouhodobě tvrdil, že novinářka, která jej kvůli psaní reportáže doprovázela na plavbě ponorkou, zemřela náhodou, když na ni spadl těžký poklop. Přiznal nicméně, že se jejího těla následně rozhodl zbavit, rozřezal je a hodil do moře. Ponorku Madsen pak nechal záměrně ztroskotat, sám se ale zachránil.

Peter Madsen v ponorce v roce 2008 Peter Madsen v ponorce v roce 2008 | ČTK

Části těla Wallové s bodnými ranami v podbřišku policie našla na různých místech v moři. Soudní proces s Madsenem by měl začít 8. března. Verdikt by mohl padnout 25. dubna.

amas ( 16. ledna 2018 19:04 )

preklep...melo byt samozrejme..poznaly

amas ( 16. ledna 2018 17:19 )

zdravim..vtipne jsi reagoval ja ten pripad sleduji od sameho jeho zacatku a /ne ze jsem jen tusila/byla jsem ihned presvedcena o tom,ze on ji znasilnil a zabil..ten ''uchylny vedec''..po celou dobu byl ve vazbe a lhal a lhal..cekala jsem na dnesni konecni verdict a jsem spokojena Zeny by si mely uvedomit,ze jejich vrah nemusi vypadat jako nejaka imbecilni zruda a ze by ho ony jiste poznali..

Monikay ( 16. ledna 2018 14:47 )

pro toto odporné prase je to malý trest. se svými prachy se bude mít ve vězení dobře.

majka60 ( 16. ledna 2018 14:14 )

Zrůda podobná člověku. Měl by ve vězení zhnít.

Zobrazit celou diskusi