Pozornost policejní hlídky v Sušici zaujala na ulici Československé armády Škoda Octavia bez registračních značek. Za volantem seděl jim dobře známý muž, který má zákaz řízení.

Policisté pustili majáky a zablikali na řidiče stopkou. Účinek to mělo přesně opačný. Muž s autem nacouval do ulice Pod Viničkami a naboural do plotu rodinného domku.

Když u řidiče zastavili policisté se služebním vozem, znovu se rozjel, projel křižovatkou a začal hlídce ujíždět. „Jel ulicí Osvobození a pokračoval směrem do zahrádkářské kolonie Pod Svatoborem, kde z účelové komunikace odbočil na travnatý porost. Tam s vozidlem narazil do listnatého stromu,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Z místa nehody se řidič snažil utéct. Na výzvy policistů, aby se zastavil, nereagoval. „Ti jej následně zadrželi. Použili donucovací prostředky varovný výstřel i hmaty a chvaty,“ uvedla Ladmanová.

Dechové zkoušce na alkohol se muž podrobil, nenadýchal. Test na drogy ale odmítl, stejně jako lékařské vyšetření a odběr biologického materiálu.

Dále policisté zjistili, že auto není v evidenci vozidel, nemá tak platnou registrační značku a tím pádem ani povinné ručení.

On sám pak má podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech z loňského října zákaz řízení motorových vozidel na dva roky. „Muž je podezřelý ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a násilí proti úřední osobě,“ dodala Ladmanová.

VIDEO: Bez řidičáku ujížděl policistům, vezl děti!