Tachovští strážníci si z poloviny přestříkaného vozu bez registračních značek všimli loni začátkem března. Když ho v Pobřežní ulici zastavili, nestačili se divit. Za volantem seděl třináctiletý kluk, vedle něj jeho kamarád (11).

„Předpokládám, že se nechtěli jen svézt, ale chtěli auto užívat i nadále. Asi si mysleli, že pokud sundají značky, budou neviditelní,“ uvedl vrchní strážník tachovské městské policie Miroslav Litomerický.

Případ si převzali policisté, kteří měli vůz nahlášený jako kradený. Jeho majitelka, sousedka staršího výtečníka, ztratila na chodbě domu klíčky a pak jí zmizelo auto zaparkované před domem. Když se vše provalilo a policisté ukázali ukradený a na černo přestříkaný vůz majitelce, téměř ho nepoznala.

„Slíbil, že už to neudělá, potrestal jsem ho, má zaražené vycházky,“ řekl poté, co se vše provalilo, otec mladého výtečníka.

Soud chlapci, který dosud není trestně odpovědný, uložil výchovné opatření. Bude docházet do specializovaného centra na výchovnou terapii. Školák, který údajně není žádný svatoušek a má i problémy s docházkou, tak dostal šanci si vše srovnat v hlavě. Jinak by mohl skončit ve výchovném ústavu.

VIDEO: Nezletilý kluk se opilý projížděl autem po Praze.

2572405:gallery:true:true