„Žena zemřela ještě před příjezdem zdravotníků,“ potvrdila smutnou událost mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková. Vlak osobák přepůlil, trosky zůstaly rozmetány desítky metrů v okolí trati.

V rychlíku cestovalo 130 pasažérů. „Jedna žena se lehce zranila,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že celková škoda se pohybuje v řádu milionů. „Tři a půl milionu je škoda na vlaku, další milion na osobním vozidle,“ dodal Dohnal.  

Od půl šesté po jedné koleji

Frekventovaná trať zůstala kvůli vyšetřování a odstraňování následků tragické nehody až do podvečera uzavřena. České dráhy nasadily mezi Šakvicemi a Zaječím náhradní autobusovou dopravu, některé spoje odkláněly přes Přerov a Olomouc. „Od půl šesté se místem nehody projíždí po jedné koleji,“ sdělil Blesku mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Neštěstí se stalo v místě, kde železnici kříží silnice ze Šakvic do Staroviček. Na přejezdu je světelná signalizace i závory. „Vyšetřovatelé ohledávají místo dopravní nehody a zjišťují, proč vjelo auto na trať v době, kdy tam projížděl vlak," konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že policie zahájí úkony trestního řízení pro obecné ohrožení.

Video: U Kaznějova na Plzeňsku se srazil nákladní vůz s vlakem

Fotogalerie
4 fotografie