Ve filmu, který má toto úterý premiéru, si Halina zahrála na bohatou Rusku terorizující manžela. Když před pár měsíci v nesnesitelné zácpě a vedru dorazila na Kladno, kde se točilo, vzala si ji do parády vizážistka. Make-up v tom dusnu ale špatně držel, neustále se roztékal. Až po hodině mučení mohly Pawlowskou začít oblékat kostymérky podle přání režiséra Renče.

„Jako správná zbohatlická Rusanda jsem měla nakonec na sobě několik vrstev, na krku obrovitý šperk egyptského rázu a na rukou zlaté prsteny s obrovskými kameny. Ty ruce mně úplně ztěžkly. Měla jsem pocit, že v tom horku chcípnu,“ říká Halina, která měla největší prsten, jímž terorizuje svého muže, na prsteníčku.

Jejího filmového manžela hraje Igor Konyukov (58), jeden z producentů filmu. „Manželovi buclatým prstíkem s obr kamenem ukazuju a poroučím, jaké spodní prádlo mi má koupit. Nic se mi nelíbí, chci ukázat další a další a všichni jsou ze mne šílení,“ komentuje Halina, která scénu před kamerou opakovala několikrát.

Byla přesvědčená, že na plátně bude přinejmenším dvě minuty. Jenže pak ji režisér vyvedl z omylu. „Řekl mi: Víš přece, že film musí mít spád a především komedie musí být ve zkratce, já to musím sestříhat.“

Stříhal opravdu důkladně, protože populární spisovatelka a moderátorka se na plátně objeví na pět vteřin. Na druhou stranu, která scenáristka má možnost zahrát si ve svém filmu?

Tak trochu Bridget?

Vzpomínáte si na filmovou hrdinku Bridget Jones, která toužila po lásce, ale úplně se jí nedařilo? Představitelka hlavní role v nejnovějším filmu Filipa Renče a Haliny Pawlowské sice není buclatá, ale její milostný život je také plný karambolů a snů. A právě za nimi se vydá do velkoměsta, kde studuje a vydělává si v prodejně spodního prádla. A právě zde potká pana Božského. Nebo si to alespoň myslí... V hlavní roli Klára Issová.

Fotogalerie
7 fotografií