„Shodli se na něm jak Němci, tak Češi. Teď se čeká, jestli to přijme,“ řekl deníku Aha! zdroj ze štábu. „Nemohu komentovat žádná jména, tedy ani toto! Nezlobte se, nechte se překvapit,“ řekl režisér nových dílů Pana Tau Karel Janák (47). Jemu i další tvůrcům hledání hlavního představitele pořádně zamotalo hlavu. Původní Pan Tau Otto Šimánek je už totiž 26 let po smrti, a proto museli najít nového.

Pokud Raab na nabídku kývne, bude to teprve jeho druhá role v kariéře. Přesně před 10 lety si u našich sousedů zahrál v komediálním seriálu Der Popolski show, od té doby spíše vystupoval v televizních pořadech. Kromě herectví a komediantství ho živí také zpěv a moderování. V Německu je Raab velkou hvězdou a mimo jiné proto ho producenti nových dílů Pana Tau oslovili. Spekuluje se, že na kontě má přes 100 milionů eur (cca 2,5 miliardy korun).

Syn řezníků
Když se Stefan narodil, pracovali jeho rodiče jako řezníci. On sám pak studoval na církevní škole a byl dokonce ministrantem. Vojenskou službu absolvoval v kasárnách Luftwaffe v Kolíně nad Rýnem. Následně vystudoval práva. S manželkou Nike má třináctiletou a jedenáctiletou dceru.

Preiss ze hry venku

Původně se mluvilo o tom, že by měl Pana Tau ztvárnit náš herec Viktor Preiss (70).  Jenže… „Můžu osobně říct, že se mnou vůbec nikdo nemluvil! V žádném výběru od televize jsem nebyl, já o tom tedy osobně nic nevím. Odehrává se to mimo mě,“ řekl v týdnu na Frekvenci 1 Preiss.

Fotogalerie
8 fotografií