Tak trochu bizarní souhra náhod nastala 15. listopadu nad ránem v garážích bytového domu v ulici Na Vyhlídce. „Ke vchodovým dveřím domu přišel neznámý mladík či muž. Jelikož byly dveře zajištěny, pomohl si k jejich překonání šroubovákem. Stejně si pak počínal i uvnitř nemovitosti, kde ,narazil‘ na další dveře bez kliky. I ty následně otevřel za pomoci kutilského náčiní,“ popsal začátek akce policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Tak se muž dostal do garáží domu, kde si mohl už v klidu vyhlédnout svou kořist. Tou se stal zaparkovaný bílý superb. Rozbil mu boční okénko a ukradl vše, co podle něj mělo nějakou hodnotu. „Majitele napadeného vozu tak připravil o zimní bundu, mobilní telefon, dva svazky klíčů a vysílačku. Celkově, tedy poškozením vchodových dveří, poškozením auta a krádeží, způsobil hledaný škodu v řádu několika desítek tisíc korun,“ popsal Hulan.

Neopatrnému zloději pak nastal krušný moment – dveře, kterými přišel, se totiž zabouchly, a tak musel vymyslet náhradní řešení. Jak prozrazují bezpečnostní kamery, do oka mu padla garážová vrata, která po pár minutách snažení otevřel tak, aby se pod nimi mohl protáhnout. 

Další návštěvníci

Jenže řádění toho rána ještě nebyl konec. O pár minut později totiž kolem pootevřených vrat procházeli další dva mladíci, kteří se k návštěvě garáží také nechali zlákat. „Ze záběrů bezpečnostní kamery není zřejmé, zda si i tito ,opozdilci‘ z garáží, potažmo z ,načatého‘ auta také něco odnesli,“ dodal Hulan. V garážích se zdrželi pár minut a poté odešli stejně jako zloděj před nimi.

Policisté po všech třech mužích, kteří se shodou náhod ocitli jednoho rána na jednom místě, dosud pátrají. Proto prosí o pomoc veřejnost – pokud mladíky zachycené na záběrech bezpečnostních kamer poznáte, ozvěte se na linku 158.