V neděli na Zlatých glóbech převzal cenu za nejlepší herecký výkon a o pár dní později musel čelit nepříjemným otázkám moderátora Stephena Colberta v televizní talkshow. James Franco se musel vypořádat s nepříjemnými otázkami na téma sexuálního zneužívání, ze kterého byl také nařčen.

Mladý herec však veškerá obvinění odmítl s tím, že je na Twitteru sám ani neviděl, jen o tom slyšel. Já naprosto podporuji ženy, které se rozhodly nyní promluvit o svých nepříjemných zážitcích. Rozhodně je nechci umlčet, podporuji je,“ uvedl herec a vyjádřil se i k tweetu, který napsala herečka Ally Sheedy a který právě Franca obvinil ze zneužívání. „Nevím, co jsem Ally udělal. Mám k ní velký respekt. Ona ten tweet napsala, nemůžu za ni mluvit,“ odpověděl posmutnělý Franco.

Sheedy napsala na Twitter sérii tweetů, které sice později smazala, tím ale už nezabránila vlně kritiky, která se snesla na Francovu hlavu. Proč moderuje muž? Proč je tam James Franco? To mluví za vše,“ napsala prvně herečka. „Počkat. Nashle. Christian Slater a James Franco u jednoho stolu. Me too,“ stálo v dalším tweetu. „Právě vyhrál James Franco. Nikdy se mě prosím neptejte, proč jsem opustila šoubyznys,“ uzavřela Sheedy.

Herce navíc nařkla umělkyně Violet Paley z nucení k orálnímu sexu a také k tomu, že Franco nabádal její kamarádku, které bylo 17 let, k tomu, aby přišla k němu na hotel. A podobných komentářů by se na internetu našlo mnoho. 

„Nemohl bych žít, kdybych nebylo možné nějaké odškodnění. Pokud jsem něco provedl, napravím to. Musím. Jinak nevím, co s tím. Myslím, že v tomto problému je důležité poslouchat. A já chci poslouchat. Chci se učit a změnit. Jsem v tomto směru velmi ochotný,“ uvedl herec v televizi.

O nic líp na tom není ani oscarový herec Michael Douglas, který má za sebou opravdu velmi úspěšné roky v Hollywoodu a je jednou z největších hvězd vůbec. Ani v 73 letech ale nemá klid. Po více než třech desetiletích si totiž jeho bývalá zaměstnankyně vzpomněla, že se ji herec snažil sexuálně zneužít, a dokonce před ní měl masturbovat.

Douglas toto tvrzení ale rázně popřel. „Pracovala pro mou společnost v době, kdy jsme neměli úplně nejlepší výsledky. Proto skončila,“ vysvětlil Douglas, podle kterého se jedná o pomstu. „Za vše, čím jsem se provinil, nesu odpovědnost. Před touto ženou jsem ale určitě nikdy nemasturboval. Kdyby mě v minulosti kontaktovala a posteskla si, že jsem jí způsobil újmu, byl bych ten první, kdo by jí pomohl. Pokud ovšem měla potřebu svěřit se médiím, jde jí očividně o něco jiného. Opravdu jsem zdrcen. Takhle jsem si vstup do nového roku nepředstavoval. Vůbec mi není příjemné na její slova reagovat. Naštěstí při mně stojí rodina a kolegové z filmového průmyslu. Přesto mám velké obavy. Hollywoodská studia jsou na obvinění ze sexuálního obtěžování citlivá. Nikomu jsem neublížil, naopak bylo ublíženo mně,“ uvedl na svoji obhajobu Douglas, který je ženatý s herečkou Catherine Zeta Jones.

VIDEO: Michael Douglas v Praze

Video
Video se připravuje ...

Douglas si Praze zamiloval nakládaný sýr. Kolik nechal dýško? Mirka Dvořáková, David Kundrát, Luděk Mazák

Fotogalerie
25 fotografií