Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ublížíme tobě i tvým příbuzným: Němečtí vyděrači chtěli miliony po ženě z Vysočiny

Ublížíme tobě i tvým příbuzným: Němečtí vyděrači chtěli miliony po ženě z Vysočiny (ilustrační foto).
Ublížíme tobě i tvým příbuzným: Němečtí vyděrači chtěli miliony po ženě z Vysočiny (ilustrační foto).  (Autor: scom)
Autor: ČTK - 
9. ledna 2018
11:23

Sedmičlenná organizovaná skupina z Německa loni podle policie vydírala ženu z Vysočiny. Ženě hrozili, že pokud jim nevyplatí miliony korun, ublíží jí i členům její rodiny. Podezřelé zadržela policie minulý měsíc v Bavorsku, dva muži skončili ve vazbě.

Podezřelí byli zadrženi 12. prosince za účasti kriminalistů z Vysočiny na několika místech v Bavorsku. Do vazby poslaly německé justiční orgány muže ve věku 26 a 45 let. "Ostatní zadržené osoby jsou v současné době stíhány německou policií na svobodě," uvedla mluvčí krajské policie na Vysočině Dana Čírtková. Více k případu neřekla s odkazem na to, že další vyšetřování se děje v Německu.

Podle policie začala skupina zvlášť nebezpečných pachatelů vydírat ženu z Vysočiny loni v září. Žena to ohlásila policii. Ukázalo se, že stopy pachatelů vedou za hranice. Počátkem listopadu kvůli tomu vznikl společný česko-německý vyšetřovací tým. Kriminalisté z Vysočiny pracovali spolu s kriminalisty z bavorského města Traunstein. Úzce spolu podle Čírtkové spolupracovaly také české a německé justiční orgány.

majka60 ( 9. ledna 2018 12:02 )

A jak na tu paní němčouři přišli, že ji začali tak hnusně vydírat? Nic víc tomu nenapíší. Svět je čím dál víc pošahanější.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání