KČT, odbor Pohoda Praha pořádá o nadcházejícím víkendu již 16. ročník pochodu »Večerní Prahou aneb po stopách plynových lamp s Pražskou plynárenskou«, který se bude věnovat pražskému plynovému osvětlení. 

Trasa je dlouhá 9 kilometrů. Pochod se zahájí v sobotu 13. ledna mezi 16:30 a 17:30 na nádvoří sídla Pražské plynárenské. Odtud se průvod vydá směrem na Staré město, přes Vltavu na Hradčanské náměstí, odtud do Petřínských sadů, přičemž cíl trasy je u alchymistické hospůdky Kellyxír na Jánském vršku.

Celý pochod bude doprovázet zajímavý program a také malé překvapení. „Zájemci se dozví rozdíl mezi plynovými a elektrickými lampami, setkají se osobně s lampářem z Pražské plynárenské, který všem účastníkům povypráví o historii plynárenství, a také si budou moci vyzkoušet práci lampáře,” uvedla pro Blesk.cz předsedkyně KČT, odbor Pohoda Praha, Klára Zezulová.

Letošní pochod proběhne podruhé ve spolupráci s Pražskou plynárenskou, která letos slaví 170 let své existence. Startovné tak symbolicky za každého hradí právě ona. Kdo bude chtít, může přispět na sbírku Novoroční čtyřlístek a za příspěvek obdržet odnzak Novoroční čtyřlístek.