Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mrakodrap Trump Tower v plamenech. Prezidentův syn: Na místě jsou zranění

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
8. ledna 2018
18:50

V newyorském mrakodrapu Trump Tower, který patří americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, v pondělí vypukl požár. Zranění utrpěli tři lidé, podle agentury Reuters nejsou ohroženi na životě. Požár podle hasičů způsobil zkrat v elektrickém systému otopu a klimatizace. Už Trumpův syn Eric uvedl, že hořet začalo od elektroinstalace systému chlazení.

„Newyorští hasiči tady byli do pár minut a odvedli neuvěřitelnou práci,“ napsal Eric Trump s tím, že příčinou byl menší požár od elektroinstalace.

Oheň se podařilo uhasit během hodiny. Z leteckých snímků bylo patrné, že hasiči zasahovali na střeše budovy, z jejíhož rohu vycházel hustý kouř. Hořet podle CBS News začalo krátce před sedmou ráno místního času (13:00 českého času). Hasiči, kterých na místě zasahovalo přes 80, rychle dostali požár pod kontrolu.

Trump Tower stojí ve zvlášť rušné části Manhattanu a zásah hasičů způsobil v ranní dopravní špičce problémy.

Prezident v době požáru v mrakodrapu nebyl, teď pobývá ve Washingtonu. V budově ale sídlí vedení Trumpovy společnosti The Trump Organization a je tam i řada luxusních bytů včetně prezidentovy soukromé rezidence. Trump v mrakodrapu sídlí už 30 let, v roce 2015 tam oznámil svou kandidaturu na prezidentský úřad.

Záběry požáru v Trump Tower:

vlajo ( 8. ledna 2018 22:06 )

Kim přece říkal že má na stole tlačítko a on měl i zápalnou šňůru. To je filuta.

kritick ( 8. ledna 2018 17:55 )

Baliko, taky mne napadlo jako první, že by se podle jednoho americké scénáře měl uvedený mrakodrap každou chvilku sesunout do svých základů rychlostí volného pádu. Ale myslím, že se to už nikdy nestane, náročný úkol byl úspěšně splněn!

zkzkz ( 8. ledna 2018 16:50 )

Zobrazit celou diskusi