Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Němci se bojí nové generace džihádistů. Přes 100 dětí bojovníků ISIS se má vrátit zpět

Autor: simao, ČTK - 
8. ledna 2018
10:11

Do Německa by se mohlo vrátit více než 100 dětí, jejichž rodiče odešli z Německa do Sýrie nebo Iráku bojovat za takzvaný Islámský stát (IS). Napsal to dnes deník Die Welt s odvoláním na odpověď německé vlády na dotaz parlamentní frakce Zelených.

Ze spolkové republiky v uplynulých letech odešlo asi 960 islamistů bojovat za Islámský stát. Někteří s sebou vzali i své děti, dalším se narodily na Blízkém východě. Do Německa by se mohlo vrátit „nízké trojmístné číslo nezletilých,“ odhaduje spolková vláda.

Video  Rok poté: Berlín odhalil památník obětem teroristického útoku  - Markéta Volfová, Lukáš Červený, reuters, hudba: hudebnibanka.cz/Martin Haene, Lisle Moore - Nebula
Video se připravuje ...

Většina z nich bude podle odhadu ve věku do několika let. I přesto už nyní zdejší úřady řeší, jak zabránit tomu, aby v Německu nevyrostla nová generace džihádistů. Upozorňují přitom na důkazy o tom, že Islámský stát do svých akcí opakovaně zapojoval děti mladší deseti let, i na to, že děti jsou zvláště náchylné indoktrinaci.

halba ( 9. ledna 2018 13:52 )

Imigrantům je potřeba vytvořit takové podmínky aby se sami vrátili tam,odkud přišli.Viz Lybie.

salto ( 9. ledna 2018 07:21 )

Tak oni se frickové najednou bojí inženýrů, architektů, lékařů a v podstatě všech pracovitých kulturních obohacovačů? Proč? To mi hlava nebere.

zadnice ( 8. ledna 2018 13:37 )

Však oni se Němci pod "vedením" Angely o islámské děti velmi rádi postarají!

gabreta ( 8. ledna 2018 11:44 )

To se přeci Němci už dávno přizpůsobují ne? Zakázané Vánoční besídky na školách je co? Když si tam zmetky dobrovolně berou, tak ať je pak nestrkají do jiných států!!

Agent_007 ( 8. ledna 2018 11:12 )

Němci se džihádistům snad přizpůsobí a budou plnit jejich příkazy.

Zobrazit celou diskusi