Vzdušný byt s velkorysou výměrou má hned několik předností. Kromě vysokých stropů jsou zde i obrovská okna, která do interiéru vpouští dostatek denního světla. Architekt světlost místností ještě zesílil pomocí bílé výmalby. Výsledný efekt umocňuje fakt, že některé ze stěn zůstaly oprýskané. Stejný přístup Delgado-Elias zvolil také při zařizování nábytkem.

Design apartmánu je poetickou směsicí dekorací z 19. století, městské estetiky, minimalistické funkčnosti a patiny historie. Starožitné rámy jsou částečně oprýskané, koupelnové zrcadlo je zašlé stářím. Zachovány zůstaly i původní dekorativní prvky. Obyvatelé mohou obdivovat krásu ozdobných stropních říms, medailony, zlacené obložení, mramorové a fasádní římsy a repasované dřevěné parkety.

Hlavní zásahy architekta jasně vyznačuje černá barva - právě ona totiž v dekorativní paletě měšťanských interiérů z 19. století zcela chyběla. Jedním z nich je dřevěný regál pod oknem, který sahá přes celou délku obývacího pokoje. Dalším je ostrůvek v minimalisticky řešené kuchyni. Černé dřevo slouží také k obložení stěn v chodbě, kde vytváří temnou skoro divadelní atmosféru.

Fotogalerie
13 fotografií