V balení hráč nalezne kromě samotné konzole s roztomilým pidi designem HDMI kabel pro propojení s televizí a USB kabel pro napájení. Adaptér do elektrické sítě však chybí. Proč, to nechápeme. Stojí přece pár kaček. Co však potěší každého pařana i jeho kamarády, je přítomnost hned dvou ovladačů. Předchozí NES Mini konzole měla jenom jeden. Délka kabelů, která je 140 cm, však není ideální. Většina hráčů se podle nás neobejde bez pořízení prodlužky.

Konzole běží na stejném hardwaru jako NES Mini, takže je uživatelské rozhraní identické. Můžete si zvolit tři režimy obrazu – CRT, 4:3 a pixel perfect. Každou rozehranou hru si můžete uložit do jednoho ze čtyř slotů, a dokonce přetočit dění o několik okamžiků zpátky. Obojí se u obtížnějších titulů více než hodí. Problémem však je, že k tomu musíte zmáčknout tlačítko Reset, které se nachází přímo na konzoli. Pokud tedy chcete lehce podvádět, musíte holt zvednout zadek.

Contra III: The Alien Wars
Autor: Nintendo

V SNES Mini je přednahráno 21 videoher. Jde o 20 retro pecek a jeden herní unikát. Nalezneme zde celu řadu hitů. Hopsačky zastupují pecky jako  Super Mario World, Super Mario World 2: Yoshi's Island nebo Donkey Kong. Příznivci arkádových stříleček pak ocení zejména hity Contra III: The Alien Wars (hra vyšla v Evropě pouze v cenzurované podobě jako Super Probotector: Alien Rebels) nebo Mega Man X. Metroidvania subžánr si můžete okusit v legendární bombě Super Metroid a klasice jménem Super Castlevania IV.

V SNES Mini najdeme také celou řadu kultovních RPG jako Final Fantasy III (v Evropě VI), The Legend of Zelda: A Link to the Past, EarthBound, Secret of Mana nebo Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars. Cena originální kopie posledního jmenovaného titulu činí několik tisíc korun. Hned několik her ze seznamu navíc v Evropě nevyšlo nebo je velmi obtížné je sehnat. Největší lahoda je ale vesmírná střílečka Star Fox 2. Jde o titul, který nikdy předtím nevyšel. Nintendo se rozhodlo, že je pro vydání v roce 1996 již příliš zastaralý, a tak (muehehe) vyšel až v roce 2017.

Star Fox 2
Autor: Nintendo

Možnost si ho konečně zahrát je k nezaplacení. I když ne všechny hry jsou bomby, většina z nich je skvělá. 21 videoher je fajn, nejde však o až tak závratné číslo. Proto zamrzí, že oficiálně není možné do konzole další tituly nahrát. Pirátské hacknutí sice existuje, ale výslovně ho nedoporučujeme! Přijdete o záruku a navíc riskujete, že si konzoli nenávratně poškodíte. A to by byla velká škoda, protože jde pro retro hráče o skutečný dar z nebes. Cena je sice trochu vyšší, ale kdo by takové nádheře odolal? 2D hry navíc vypadají i dnes k světu. Je to tedy naprosto jednoduché. Pokud máte rádi retro pařby, tuhle konzolku musíte mít.

Kompletní seznam videoher v SNES Mini:

* Contra III: The Alien Wars

* Donkey Kong Country

* Kirby Super Star

* Kirby's Dream Course

* Secret of Mana

* Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting

* Super Mario Kart

* Super Mario World

* Super Mario World 2: Yoshi's Island

* Final Fantasy III

* Super Castlevania IV

* EarthBound

* F-Zero

* Mega Man X

* Star Fox

* Star Fox 2

* Super Ghouls 'n Ghosts

* Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

* Super Metroid

* Super Punch-Out!!

* The Legend of Zelda: A Link to the Past

Fotogalerie
106 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 87 %

Plusy:
Jedna z nejlepších konzolí v moderní podobě
Krasný miniaturizovaný design
Balení obsahuje dva ovladače
21 klasických videoher
Možnost ukládat hry i je přetáčet
Dosud nevydaný Star Fox 2
Skvělý výběr arkád, hopsaček i RPG

 

Minusy:
Katalog her nelze oficiálně rozšířit
Krátké kabely u ovladačů
Chybí adaptér do elektrické sítě
Vyšší cena

 

Infobox
Datum vydání: 29. září 2017
Platformy: Switch
Cena: 3499 Kč
Výrobce: Nintendo
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ