Zedníčkův život vyhasl 1. ledna, jen asi půl hodiny po začátku nového roku 2018. Osudným se mu stala autonehoda. Vzápětí u jeho domácké scény v Brně vzniklo pietní místo, kam začaly přicházet davy, aby zesnulému Jakubovi zapálili svíčku.

Celé dva dny pak veřejnost také s napětím očekávala, kdy a kde proběhne oficiální poslední rozloučení. Městské divadlo Brno nyní zveřejnilo, že k němu dojde ve čtvrtek 11. ledna. Scéna navíc zvolila poměrně magický datum a čas. „Poslední rozloučení proběhne na činoherní scéně 11. ledna od 11 hodin,“ prozradila webu Extra.cz mluvčí divadla Lenka Pazourková.

Smuteční obřad by měl být v první řadě určen kolegům Jakuba z divadla, ale jistě si ho nenechají ujít ani mnozí z řad diváků. „Určitě tam nebudeme pouštět fotografy, nerozesíláme pozvánky, bude to interní záležitost,“ vysvětlila mluvčí.

Fotogalerie: Smrt Jakuba Zedníčka (†27), synovce Pavla …
21 fotografií

Zda do divadla dorazí i Zedníčkova rodina, nebo se rozhodnou uspořádat ještě vlastní soukromé rozloučení, zatím není jasné. Oplakává ho zejména jeho maminka Dáša, která se po jeho smrti zhroutila. Dále smutní i její bratr Pavel Zedníček s manželkou Hankou Kousalovou. Lehko teď není ani Jakubově partnerce Lence Janíkové, která teď na výchovu malé dcerky Mayi (9 měsíců) zůstala sama.

VIDEO: Pocta zesnulému Jakubovi Zedníčkovi (†27): Divadlo vyvěsilo černý prapor!

Video
Video se připravuje ...

Pocta zesnulému Jakubovi Zedníčkovi (†27): Divadlo vyvěsilo černý prapor! Zdeněk Matyáš

 

Fotogalerie
58 fotografií