Mezi hlavní investice bude patřit dostavba smuteční síně u městského hřbitova. Dále to bude výměna semaforů na průtahu městem, nové parkoviště u nemocnice, rozšíření parkoviště na bývalém autobusovém nádraží a výstavba asfaltových cyklotras na hrázích kolem Dyje,“ vyjmenoval priority mluvčí radnice Jiří Holobrádek.

Zřejmě nejvíc veřejností očekávaná bude dostavba smuteční síně, zahájená loni za 45 milionů korun. Za 20 milionů korun vznikne u nemocnice nové parkoviště, neboť to stávající ani zdaleka nestačí. Stejnou částku vynaloží radnice na nové semafory.

Břeclav letos počítá s příjmy 547 milionů korun a výdaji 656 milionů korun. Schodek město vyrovná díky čerpání úvěru v hodnotě 60 milionů korun a přebytkem z minulých let.

Jednou z priorit letošního roku Břeclavi je výstavba nového parkoviště u nemocnice. Návštěvníci pacientů a maminek na novorozeneckém oddělení totiž mají problém, kam odstavit své auto.

VIDEO: V břeclavské nemocnici uvítali letos také prvního občánka Jihomoravského kraje. Stal se jím Leo Kratochvíl ze Zaječí.

Video
Video se připravuje ...

Prvním miminkem Jihomoravského kraje v roce 2018 je Leo Kratochvíl ze Zaječí. Narodil se 48 minut po půlnoci v břeclavské porodnici. Hynek Zdeněk