„Martin měl akutní zánět slinivky. Jak se ale později ukázalo, byla to těžká forma. Jsou dvě formy, jedna přímá, která může být způsobena alkoholem, což není Martinův případ. A pak biliární, tedy uvolněním kamenů ze žlučníku, které mu ucpaly vývod slinivky,“ vysvětlila Čerešňáková, co se přesně Ditmarovi stalo.

Mnozí tento zánět připisovali stresu z blížící se soutěže České Miss, to si však majitelka této soutěže nemyslí. „Kdyby se to stalo na jaře, tak bych o tom uvažovala. Ale tohle se stalo v létě, které jsme měli už pohodové. Spíš si myslím, že za tím stojí nahromaděný a několikaletý stres, kdy Martin léta spolupracoval se zahraničními firmami a řešil mnohem větší problémy, než ty kolem Miss. A také, jeho vztah s exmanželkou není úplně ideální. Takže to všechno k tomu mohlo přispět,“ přiznala Blesk.cz bývalá modelka.

Nyní je Ditmar v domácím léčení, kam ho lékaři po čtyřech měsících propustili před Vánocemi. Postupně rehabilituje, z dlouhodobého ležení má ochablé svaly a učí se znovu chodit. Čerešňáková věří, že Martinovo uzdravení je zázrak a apeluje na ostatní, aby nepodceňovali bolesti pod žebry, které často značí žlučník.

Fotogalerie
22 fotografií