Xiaomi Mi A1

Čínské mobilní telefony se pomalu zbavují nálepky nekvalitních přístrojů. Napomáhají tomu povedené modely, které drtí konkurenci skvělým poměrem mezi cenou a kvalitou. Xiaomi Mi A1 je jedním z takových telefonů. Model Xiaomi Mi A1 je možné koupit za skvělých 5890 korun. Přitom má čistý android a podporu českého LTE. V této cenové relaci byste podobný telefon hledali jen stěží. Xiaomi Mi A1 se pyšní osmijádrovým procesorem Snapdragon 625, 4 GB RAM pamětí a 64 GB vnitřním uložištěm. Mobilní telefon trochu shazuje 5,5“ Full HD displej, který je obklopen poměrně širokým rámečkem. Slabším místem je také duální fotoaparát 12MPx, který dokáže udělat solidní fotografie při dobrém světle, ale ve zhoršených podmínkách je vidět zřetelný šum.

Autor: Netcomp s.r.o.

Huawei P10 lite

Cena telefonu Huawei P10 lite se pohybuje kolem 6 000 korun. Jedná se o okleštěnou verzi, ale přesto nabídne skvělý výkon, se kterým se ve své cenové kategorii neztratí. Hned na první pohled potěší Huawei P10 lite povedeným designem. Kvalitu smartphonu z dílny Huawei potvrzují i vysoké prodeje. Ale zpět k hardwaru. Huawei P10 lite pohání 64bit osmijádrový procesor HiSilicon Kirin 658. Telefon je osazen 3 GB RAM pamětí a až 32 GB vnitřní pamětí. Potěší také možnost rychlonabíjení (FAST CHARGE 9V/2A). Další silnou stránkou Huawei P10 lite je fotoaparát s rozlišením 12 MPx (f/2,2), který je vybavený detekcí obličeje, selektivním ostřením, stabilizací obrazu, autofokusem a silným LED bleskem pro redukci červených očí. Díky tomu aspiruje Huawei P10 lite na titul nejlepšího fotomobilu ve své cenové kategorii.

Autor: Netcomp s.r.o.

Samsung Galaxy A3 (2017)

Mobilní telefon, který už je na trhu poměrně dlouho, ale stále se řadí mezi špičku ve své třídě. Samsung Galaxy A3 (2017) je možné sehnat za cenu 6 990 korun. Velkou předností je odolnost IP68, což znamená, že ho můžeme s klidem na duši ponořit do vody. Model Samsung Galaxy A3 má 4,7“ Super AMOLED displej, takže se nejedná o nějaký obří smartphone. Kovový rám se zadním skleněným dílem dodává dojem luxusu a elegance. Samsung Galaxy A3 má baterii s menší kapacitou (2 350 mAh) než mají konkurenční mobilní telefony, ale díky optimalizaci je výdrž telefonu obdobná.

Autor: Netcomp s.r.o.

Nubia Z17 Mini

Mezi nejlepší telefony do 8 000 korun se vměstnal také smartphone s označením Nubia Z17 mini. Nenechte se zmást slovem mini, protože telefon má 5,2“ full HD TFT IPS displej. Za cenu 7 690 korun dostanete mobilní telefon se skvělým duálním fotoaparátem Sony IMX258 s optickou stabilizací, který se nachází na zadní straně smartphonu. Milovníky selfie potěší čelní kamerka, protože poskytne 16MPx rozlišení a širokoúhlý záběr 80°. Nubia Z17 mini funguje na Androidu 6.0 s nadstavbou Nubia UI 4.0. Velice dobře vypadá také design. Černá barva se zlatými a červenými prvky je velice povedená.

Autor: Netcomp s.r.o.

Honor 8

Vlajkový model od společnosti Honor. Přesně to je smartphone Honor 8, který je možné koupit za 7 990 korun. Honor 8 je dvojčetem Huawei P9, ale je levnější. Srdcem telefonu je výkonný osmijádrový procesor Hisilicon Kirin 950. Další výkon telefonu dodává grafické jádro s označením Mali-T880 MP4. Kvalitní fotografie zajistí dva 12Mpx BSI-CMOS snímače Sony IMX286. Samozřejmostí je možnost rychlonabíjení. K maximálnímu nabití telefonu stačí 1 hodina a 40 minut. Honor 8 je zkrátka nadupaný přístroj za rozumnou cenu. 

Autor: Netcomp s.r.o.