Tragickou zprávu o smrti synovce Pavla Zedníčka Jakub Zedníček oznámilo Městské divadlo Brno.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že v prvních hodinách nového roku 2018 zahynul při automobilové nehodě herec Městského divadla Brno Jakub Zedníček. Odchodem Jakuba Zedníčka ztrácí Městské divadlo Brno nejen jednoho z talentovaných herců, ale také kamaráda a přítele. V myšlenkách jsme všichni s jeho rodinou, stojí na facebookových stránkách divadla.

Fotogalerie: Smrt Jakuba Zedníčka (†27), synovce Pavla …
21 fotografií

VIDEO: Připomeňte si Jakuba Zedníčka (†27) v pořadu Kurňa, co to je!

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si Jakuba Zedníčka (†27) v pořadu Kurňa, co to je! TV Barrandov

Jakub Zedníček byl bohužel letošní první obětí českých dálnic. Nehoda se stala na 192. kilometru dálnice D1 ve směru na Vyškov. „Řidič po nárazu do svodidel vystoupil z vozu, překonal svodidla a vešel do dráhy dodávky. Utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský. Synovec oblíbeného herce zahynul pouhých třicet minut po půlnoci. "Už teď mohu potvrdit, že řidič dodávky neřídil ani pod vlivem alkoholu, ani pod vlivem návykových látek," sdělil TV Nova mluvčí policie Pavel Šváb.

Mladý Zedníček se přitom teprve před devíti měsíci stal otcem. Narodila se mu holčička Maya, kterou přivedla na svět jeho přítelkyně a herecká partnerka z Městského divadla Brno Lenka Janíková.

Zpráva o tragické smrti talentovaného herce zasáhla i dvorního fotografa divadla Jefa Kratochvíla (74).  „Vynikající herec, bezprostřední člověk. Měl našlápnuto ke skvělé kariéře. Navíc má malé dítě, o to větší je to tragédie,“ svěřil se fotograf, který si  mladého herce oblíbil i díky přátelství s jeho strýcem Pavlem Zedníčkem. „Jsme letití kamarádi, takže jsem mu tady v Brně na něj dával tak trochu pozor. Víc nedokážu říci, je neuvěřitelné, co se stalo,“ dodal Kratochvíl.

Další podrobnosti o smrti mladého talentovaného herce připravujeme.

Fotogalerie
31 fotografií