Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Plameny uvěznily ženu z Příbrami na balkoně, zachraňovali ji hasiči

Plameny uvěznily ženu z Příbrami na balkoně.
Plameny uvěznily ženu z Příbrami na balkoně.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
1. ledna 2018
20:50

Hasiči zasahovali u požáru dvoupodlažního rodinného domu v Rožmitálské ulici v Příbrami. Jeho obyvatelku uvěznily plameny na balkoně, hasiči ji zachraňovali pomocí žebříku. S podezřením na intoxikaci skončila v nemocnici, žádné viditelné zranění ale neutrpěla.

Škodu vyšetřovatel stanovil na dva miliony korun, příčinou byla technická závada na elektrické topné dečce, řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. "Škoda vznikla na celém druhém nadzemním podlaží a střeše rodinného domu. Uchráněné hodnoty jsou ve výši půl milionu korun," uvedl Gabriel.

Událost byla hlášena po 07:00. Na místo vyjelo pět jednotek, celkem 14 aut. Zásah komplikovalo mimo jiné statické narušení střechy, kvůli němuž hasiči nemohli dovnitř. Z budovy museli také vynést desetikilogramovou propanbutanovou lahev. Plameny se jim podařilo dostat pod kontrolu a požár zcela uhasit před 11:00.

V domě byli podle Gabriela tři lidé, dvěma se podařilo dostat ven a jedna žena zůstala na balkoně. "Nechtěla sejít po nastavovacím žebříku z druhého patra, ale nebylo tam možné ustavit výškovou techniku. Hasičům se ji nakonec podařilo přesvědčit a dostali ji bezpečně dolů po žebříku," dodal mluvčí.

Video - Podívejte se, jak rychle vzplane vánoční stromeček

Video  Ukázka, co dokáže udělat s vánočním stromkem malá jiskra.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání