Eva se svými přáteli vyrazila do ulice, aby pomohla těm, kteří nenavštěvují azylové domy. „Před Vánoci se pochopitelně koná zvýšené množství sbírek. Naším cílem jsou ale lidé, kterým situace nebo různé překážky nedovolí si pro oblečení dojít. Půjdeme tedy přímo my za nimi do vybraných lokalit,“ vysvětlovala Eva, proč se s přáteli vrhla do sbírky oblečení na vlastní pěst.

Během posledního týdne mohli Pražané s dobrým srdcem poslat své oblečení těm, kteří jej ocení. „Rozhodl jsem se darovat pár kousků, které mi leží doma ladem a práší se na ně. Udělám tím radost druhým a taky sobě, že jsem někomu pomohl,“ vysvětloval Jakub, proč daroval své mikiny.
Video
Video se připravuje ...

Na Florenci se rozdávalo oblečení zdarma. Cílem bylo co nejtepleji obléct lidi, kteří žijí na ulici Eva Fornálová

V neděli se pak utvořily dvě skupinky, které prošly dvě místa. Jednu jste mohli potkat na Florenci a druhou u stanice metra Vltavská. Ta z Florence se pak po procházení okolí vrátila zpět k metru. „Tady jsme nejvíce na očích,“ vysvětlovala Eva, proč nakonec rozložili oblečení na zem a pomáhali pak vybírat nejvhodnější kusy oblečení pro jednotlivé zájemce. Zima a sníh je neodradily.

Lidé z ulice si pak odsud mohli odnést celý nový outfit pro přečkání mrazů. Nechyběly tady čepice, rukavice, šály, tlusté ponožky, zimní bundy ani boty. „Mockrát vám děkuji za pomoc. Velmi si toho vážím,“ děkoval pán, který vyměnil své rozpadlé boty za nové. 

Fotogalerie
22 fotografií