Zloděje lákají přeplněné kavárny a restaurace, schodiště, eskalátory nebo fronty u pokladen. „Naše hlídky mají zvýšený dohled v okolí obchodních center a na vánočních trzích. Je to prevence proti kapsářům, žebrákům a bezdomovcům. Také to má odradit zloděje, kteří kradou zboží v obchodech a vzápětí se je snaží obratem prodat,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

  Strážníci teď jezdí do obchodů, kde zadrželi zloděje, prakticky každý den. „Například nás volali k ženě (28), která v prodejně v Doudlevecké ulici ukradla z regálu tři kostky másla. Přiznala se, že to nebylo poprvé. Na druhém konci města, v Gerské ulici, zase mladík (20) kradl čokolády, prý je chtěl jako dárek. Ani on se o krádež nepokusil poprvé,“ vypočetla Pužmanová.

Lákadlem se pro zloděje stávají i přeplněná parkoviště. „Lidé by měli být velmi ostražití, hlavně když ukládají nákup do vozidla. Radíme, aby si auto zamkli i na těch pár vteřin, když odváží prázdný nákupní vozík. Odložené tašky a kabelky jsou totiž častým lákadlem zlodějů,“ zakončila Pužmanová s tím, že v autě by lidé neměli nechávat nic, co by mohlo případné zloděje přilákat.

  VIDEO: Kapsář v akci: Takhle okradl ženu, která fotila své známé u stromečku.

Video
Video se připravuje ...

Kapsář v akci: Ženě vykradl kabelku, když fotila známé u stromečku. Policie ČR