Ve středečním díle Prostřena vařil srdečný cestovatel a dobrodruh Pavel Klega, který svým hostům chtěl předvést mezinárodní menu. Šel jsem tam s tím, že bych chtěl inspirovat především mladší lidi mým minimalistickým životním stylem, kdy se mimo jiné snažím zřídka používat průmyslově zpracované jídlo,“ řekl v rozhovoru pro Blesk.cz.

Do pokrmů Pavel přidal koření, které pořídil při cestách po Etiopii. Prý ho získal u etiopské babičky s tím, že to je chilli a směs dalšího koření. Pavlovi hosté si ho dali s chutí, později ale začali jeden po druhém kolabovat. Nejhůř na tom byla Lucie. Věřím, že Lucka měla opravdu nepříjemné pocity, tak jak je popisovala na kameru. Já jsem měl pocit jako bych prožíval noční můru,“ přiznal Pavel, kterému později ostatní sdělili, že jim lékaři našli v krvi THC, což je látka, kterou obsahuje konopí.

Pavel to, že by ostatním přisypal do jídla trávu, před kamerami odmítl. Z důvodu mlčenlivosti toto nemohu nyní blíže komentovat,“ sdělil na přímý dotaz Blesku.cz. Znamená to tedy, že o obsahu konopí televizní produkce věděla?

Pro další soutěžící tedy přijela sanitka s lékařským personálem. Příčinou těchto potíží bylo zřejmě užití exotického koření v jídlech, která připravoval jeden ze soutěžících – cestovatel Pavel.  Bližší detaily ke zdravotním potížím soutěžících nemáme, s ohledem na důvěrnost lékařských záznamů, od účastníků k dispozici a nemůžeme je tak více specifikovat. Nicméně, všichni soutěžící se po pauze a rychlém zotavení k natáčení v nejbližším možném termínu vrátili a celý cyklus absolvovali tak, jak měli v plánu. Produkce pořadu byla po celou dobu prošetřování nastalé situace se soutěžícími v kontaktu, a nemá informace, že by bylo prokázáno jakékoliv úmyslné jednání ze strany některého z hostitelů nebo by zdravotní potíže související s účastí na natáčení nadále u nich přetrvávaly,“ okomentovala celou situaci vedoucí lifestylového PR FTV Prima Jana Mrákotová.

I přes veškeré potíže ale podle Pavla spolu s protihráči vycházeli dobře. Musím, říct, že mi během natáčení všichni přirostli k srdci, hlavně po tom, co jsme spolu prožili během večeře u mě, a mám je rád. Obecně mám lidi moc rád a čím víc každého poznám, tak tím více jsem mu blíž, byť to nemusí být vzájemné. Možná proto, že jsem naivní, tak vždy na každém vidím jeho kvality a pozitivní vlastnosti, a nedokážu se na něj moc zlobit,“ dodal Pavel, který se už opět chystá vyrazit do světa.

VIDEA Z PROSTŘENA S PAVLEM KLEGOU:

Video
Video se připravuje ...

Po skandálu s drogami je Pavel k nepoznání! Proč šel dohola? FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Šárka z Prostřeno: Po otravě z Pavlova jídla další rána! Je v nouzi! TV Prima

Video
Video se připravuje ...

Jak se do jídla v Prostřeno dostaly halucinogeny? Věříte Pavlově historce? 

Video
Video se připravuje ...

Co způsobilo kolaps v Prostřeno? Drogy v jídle! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Dobrodruh Pavel před kolapsem v Prostřenu: Vystrčil na hosty přirození! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Otrava v dnešním Prostřeno vygraduje! Sanitka odveze hned tři účastníky! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Kolaps v Prostřeno! Soutěžící odveze záchranka! Otrava jídlem! FTV Prima

Fotogalerie
18 fotografií