Milovnice koček Františka s Lenkou už sedmým rokem podporují kočky z útulků. A to tak, že na jejich webu objevíte jednotlivá přání, kterými přispějete nejenom jednotlivým mňoukacím stvořením, ale také útulkům. 

„Lenka přišla tehdy s nápadem okolo Vánoc 2010... že když existuje vánoční strom pro děti z dětských domovů, tak je škoda, že něco takového není pro kočičky z útulků,“ vzpomínala Františka. A tak se tehdy vrhla Lenka s kamarádem do vytvoření webu, protože byla Františka skeptická. Za týden byl projekt spuštěn.

Poprvé, ačkoli tomu sama Františka nevěřila, se vybralo pro jednotlivé příběhy takřka sto tisíc korun. „Tehdy jsme z toho byly vedle, že jsme tomu ani nevěřily, jak se nám povedlo tolik vybrat. A v roce 2016 už se vybralo dva a půl milionu,“ vyprávěla s radostí spoluatorka projektu. Celou dobu to navíc společně dělají nezištně a jediné, co z toho mají, je dobrý pocit, který za to rozhodně stojí.

Video
Video se připravuje ...

Kočičí přání můžete začít plnit od 15. prosince Eva Fornálová

Jak to funguje?

Celý princip je založený na jednotlivých příbězích. Na webu si člověk vybere jednu čtyřnohou krásku nebo krasavce s jejím příběhem. Na určitý dárek pak jednotliví návštěvníci přispějí, dokud se nevybere požadovaná částka. Mezi přáními se objevují kočičí konzervy, stelivo, veterinární ošetření i kočičí nábytek.

Některé útulky už jsou za ty roky zvyklé na naši popdoru, že by se bez této pomoci od lidí asi ani neobešly,“ prozradila Františka, jak náročné je pro útulky nejen uživit všechny hladové krky, ale také se o ně postarat. Celá kampaň odstartuje v pátek 15. prosince. Jednotlivé kočičí příběhy můžete podpořit na stránce Kočičí přání.

Kdy? Od 15. prosince do Tří králů
Kde? www.kociciprani.cz

Fotogalerie
4 fotografie