Někteří lidé si však myslí, že nově podpořené návrhy jsou jen nevyužitým potenciálem, který Výstaviště má. Mezi nimi je například radní pro rozvoj Prahy 7 Lenka Burgerová (Praha 7 sobě). Ta řekla, že Výstaviště má ohromný potenciál, který ale Praha, jakožto majitel, po celá léta nedokázala využít. Z návrhu není zcela nadšený radní pro kulturu Jan Wolf (KDU-ČSL). Podle něj probíhaly o koupališti za 36 milionů dlouhé diskuze, nakonec ale došlo k podpoře plánu z roku 2014, které schválilo zastupitelstvo.

Jedním z hlavních důvodů má být rozšíření vodních ploch. „Rada podpořila návrh, který schválilo zastupitelstvo v roce 2014. Samozřejmě okolo Výstaviště padaly nejrůznější návrhy a probíhaly dlouhé diskuze, právě koupaliště bylo mezi nimi. Biotop by měl vzniknout v dolní části prostoru a podle mě je výhodou to, že v Praze vznikne další vodní plocha,“ uvedl pro Blesk.cz Wolf.

Na Výstavišti začalo vánoční období ohňostrojem:

Video
Video se připravuje ...

Ohňostroj na Výstavišti Eva Fornálová

Dlouhé fronty turistů

Velkou otázkou ale zůstává návštěvnost, jelikož koupaliště má mít denní kapacitu okolo 600 lidí, přičemž v létě Výstavištěm projdou desetitisíce lidí. Koupací plocha přírodního koupaliště, které bude podobné vodnímu biotopu v Radotíně, bude 1810 metrů čtverečních. Přitom v Praze 16 čekají lidé během léta ve frontách i desítky minut.

Areál veřejného přírodního koupaliště bude sloužit pro rekreační účely. Vstup bude zpoplatněn a výše vstupného bude řešena po dostavbě projektu. „V kontextu města je parcela umístěna v lokalitě s dobrou dopravní dostupností jak pro pěší, MHD, tak pro automobily,“ uvádí se v dokumentu, který měli radní k dispozici. Kapacita vody bude ale stačit pro pouhých 120 lidí, což se některým lidem zdá žalostně málo. Termín dokončení je navíc stanoven na říjen 2019, lidé jej tedy nebudou dalších několik měsíců moci využívat kvůli počasí. 

Fotogalerie
13 fotografií