Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děti chtěly delší Vánoce, zaútočily na učitele. Policie nasadila slzný plyn

Žákům v Pobřeží slonoviny se nelíbilo, že by jim vánoční prázdniny měly začít až 22. prosince. (Ilustrační foto)
Žákům v Pobřeží slonoviny se nelíbilo, že by jim vánoční prázdniny měly začít až 22. prosince. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: mah, ČTK - 
14. prosince 2017
09:50

Po delším vánočním volnu touží snad každé školou povinné dítě. Studenti z Pobřeží slonoviny ale ve snaze vynutit si delší svátky přikročili k násilí. Svůj záměr se rozhodli podpořit házením kamenů na učitele i některé studenty. Nepokoje si vyžádaly několik zraněných a úřady musely zavřít mnoho škol na severu země. O situaci informovala agentura AFP.

Bouře postupně postihly veřejné i soukromé školy ve městech Korhogo, Ferkessedougou a Sinematiali. Mezi útočníky nechyběli ani žáci prvních tříd.

 

Rozvášněná omladina požaduje, aby dostala volno už 15. prosince místo původně stanoveného 22. prosince. Tvrdí, že mnohým potrvá i několik dní, než dojedou na Vánoce domů.

Policie zasáhla slzným plynem, což způsobilo ještě větší paniku. Prefekt Korhoga slíbil posílit bezpečnost ve školách. Zároveň pohrozil, že vyloučí všechny studenty, kteří ve čtvrtek nepřijdou na vyučování.

K ukázněnosti vyzval v televizi žáky už v úterý ministr školství Kandia Camara. S blížícími se prázdninami jsou totiž podobné rozbroje v zemi časté.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi