Developerský projekt Nové Královice by měl být v nadcházejících letech realizován na samém východě Prahy. Ocenili jej odborníci i veřejnost. V 7. ročníku celostátní soutěže Realitní projekt roku totiž bodoval jak v kategorii Ceny architektů, tak i Ceny veřejnosti. Zároveň byl veřejností zvolen za absolutního vítěze.

Projekt klade důraz na zachování historické věrohodnosti donedávna chátrající Královické tvrze. O tu se už developer Nové Královice s.r.o. ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR stará. „Díky tomu už Královická tvrz nepatří na seznam kriticky ohrožených památek,“ uvedl v tiskové zprávě architekt projektu František Doležel.  „Naopak, naším hlavním cílem je obnovit tuto historickou část a pomoci Královicím zachovat jejich dějinně významnou podobu a respektovat krásu okolní přírody.“ Kromě vnímavé rekonstrukce historické tvrze počítá projekt s výstavbou skoro 40 domů, které budou ke tvrzi přiléhat. Nadto dojde i ke zřízení náměstí s rybníčkem, a v plánu je také vybudování obecního úřadu nebo mateřské školy. Dokončení výstavby je plánováno na konec roku 2019.

První zmínky o Královicích pochází z let 1205 a 1207. Gotická tvrz, vysoká přibližně 20 metrů, byla nejspíše zbudována až ve 14. století. V současnosti se Královice rozprostírají zhruba na 5 km2. Žije zde zhruba 300 obyvatel.