Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 nejlepších her pro Nintendo 3DS: Handheld nasbíral za sedm let existence přehršel hitů

/
  • Toto jsou ty nejlepší hry pro Nintendo 3DS.
    12. prosince 2017 ● 19:30

    Nintendo 3DS je neuvěřitelná platforma. Od vydání původního handheldu uplynulo již téměř sedm let, přesto ho samotné Nintendo i další vývojáři stále zásobují novými tituly. Přenosné konzoli se podařilo rozdrtit konkurenční a o mnohem výkonnější PlayStation Vita. Po úspěšném Nintendu DS udrželo Nintendo na poli handheldů opět svou dominanci. Letos se hráči dokonce dočkali nového modelu New Nintendo 2DS XL. My jsme se poohlédli za těmi nejlepšími hrami, které pro tuto konzoli do kapsy se dvěma displeji vyšly.

  • 1.

    Metroid: Samus Returns

    Samus Aran v přepracovaném druhém dílu ságy Metroid střílí, skáče, stáčí se do koule, získává nové schopnosti a prozkoumává tajemství domovské planety Metroidů, na které byla tato nebezpečná stvoření geneticky vyšlechtěna. Jejím úkolem je jejich úplná exterminace. Hra je klasickým zástupcem žánru Metroidvania ve 2,5D zpracování. Grafika, zvuky i hudba jsou na vysoké úrovni. Stereoskopické 3D je zpracováno nádherně. Tohle je megapecka, kterou milujeme.

  • 2.

    Kid Icarus: Uprising

    Video
    Video se připravuje ...

    Kid Icarus: Uprising - proleťte se v kůži anděla Nintendo

    Anděl Pit sice neumí sám létat, ale bohyně světla mu v tom pomáhá tak dobře, že se proletí i ve vesmíru. Kid Icarus: Uprising je akční hra s na platformě bezkonkurenční grafikou s umně propracovaným stereoskopickým 3D efektem, která v sobě skrývá hned dva druhy hratelnosti. Kolejovou střílečku a akci z třetí osoby. Obě jsou přitom silně návykové. Andílkovo dobrodružství je navíc protkané vtipným humorem, takže se při hraní i zasmějete.

  • 3.

    Resident Evil Revelations

    Video
    Video se připravuje ...

    Horor ve 3D - Resident Evil Revelations Capcom

    Svého času exkluzivní díl známé hororové série pro Nintendo 3DS Resident Evil Revelations přinesl akčnější pojetí, dění na zámořské lodi a děj rozdělený na díly jako v TV seriálu. Známí hrdinové Chris Redfield a Jill Valentine se utkali s ohyzdnými mutanty Ooze, zaplavali si pod vodou a předvedli se v krásné grafice, která i dodnes patří k těm nejhezčím na platformě. 3DS verze stále vyniká díky pohybovému ovládání scanneru Genesis, k němuž dopomohl gyroskop.

  • 4.

    Super Mario 3D Land

    Her s Mariem je na 3DS tolik, že z toho jde hlava kolem. My však máme jasného favorita. Super Mario 3D Land je propracovanou plošinovou s kníratým hrdinou, v níž kamera střídá polohy tak, že se mění sama hratelnost z troj na dvourozměrnou a zase zpět. Mariovi na jeho cestě skrz osm velkých světů pomůže celá řada obleků. Ohnivý Mario metá žhavý živel, v dalším může házet bumerang a nechybí ani oblíbený Tanuki ohoz, v němž se oháníte huňatým ocáskem. Prostě pecka.

  • 5.

    Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon

    Zapomeňte na Pokémon Go, nejlepší pokémoní videohry vyšly pro Nintendo 3DS. Ultra Sun & Ultra Moon je dvojice ještě vypilovanějších titulů, které se navzájem doplňují rozdílnými potvůrkami. Nejnovější díly ságy se odehrávají v regionu Alola, který připomíná Havaj. V roli trenéra, u něhož si můžete upravit vzhled a měnit jeho oblečení, vás čekají desítky hodin hratelnosti a bojování s pokémony. Obě hry jsou prošpikované minihrami jako například surfování na rejnocích.

  • 6.

    Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate

    Subžánr Metroidvania, který jako by byl stvořen pro handheldy, nemůže mít v top 10 jenom jednoho zástupce. Castlevania na 3DS je poctou této klasické sérii. Klasická akční 2,5D hopsačka s prvky RPG se pyšní silnou hororovou atmosférou, vtahující hratelností a mnoha odkazy na starší díly. Tohle jsou pro fandy hotové orgie. Škoda jen těch otravných událostí v reálném čase (QTE) a toho, že žádná další Castlevania pro Nintendo 3DS nevyšla.

  • 7.

    The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

    Legendární série The Legend of Zelda se na Nintendo 3DS předvedla s mnoha díly. Ten nejzajímavější je podle nás A Link Between Worlds, který navazuje na kultovní díl The Legend of Zelda: A Link to the Past, který vyšel pro SNES v roce 1992. Zpátky je přehledný pohled seshora. Hra má však přesto trojrozměrnou grafiku. Link oplývá mnoha novými schopnostmi. Mezi ty úplně nejvýraznější patří možnost přesunout se do zdi jako dvojrozměrný obraz.

  • 8.

    Xenoblade Chronicles 3D

    Xenoblade Chronicles byla jednou z nejlepších videoher pro Wii a její konverze pro New Nintendo 3DS (na původním modelu handheldu si tuhle pecku nezahrajete) překvapila všechny. I když se grafika dočkala downgradu, společně se stereoskopickým 3D obrazem vypadá hra naprosto parádně. Hratelností jde o akční JRPG s propracovaným bojovým systémem, desítkami hodin hratelnosti, originálními monstry a výpravným příběhem. I když nejde o původní New 3DS hru, na tomto handheldu exceluje.

  • 9.

    Ever Oasis

    Jedna z nejnovějších her pro Nintendo 3DS z žebříčku se může pochlubit tím, že v sobě kombinuje akční RPG s budovatelskou strategií. V poušti se snažíte vybudovat oázu, do které chcete přilákat co nejvíce nejrůznějších tvorů. Soubojový systém umožňuje do party přidat několik spolubojovníků a vydat se s nimi na dobrodružství, ve kterém není nouze o spoustu bojů ani řešení hlavolamů. Ever Oasis byl příjemným překvapením roku 2017.

  • 10.

    Mario Kart 7

    Video
    Video se připravuje ...

    Mario závodníkem v Mario Kart 7 Nintendo

    Na žádné pořádné Nintendo konzoli nesmí chybět závody Mario Kart a ani 3DSko není výjimkou. Sedmička byla určena výhradně pro něj a i když nepřinesla mnoho zásadních změn, jde stále o povedené závody motokár. Mario Kart 7 boduje díky bezkonkurenčnímu multiplayeru, slušnému množství nových i retro tratí a také díky šíleným power-upům, kterými vždycky pořádně zatopíte protijezdcům. Tohle je hra, která na žádné party nezklame.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy