Kolegové z Autosalonu, včetně Františka Fialy a Josefa Vrtala, natočili pro Martina Smolíka speciální díl věnovaný právě jemu. Na Primě poběží ve čtvrtek. „Připomeneme Martinovy samostatné testy aut, ale i testy v páru. Uvedeme také jeho expedici v Rumunsku, test kabrioletu v zimě nebo test Dacie v Maroku. Tuto cestu si Martin hodně užil,“ řekl Blesku Josef Vrtal s tím, že právě cestování s auty po světě měl Smolík na své práci nejraději.

Diváci pak budou oblíbeného moderátora vídat ještě nějaký čas. „Spolu s diváky se ve čtvrtek s Martinem sice rozloučíme, ale jelikož máme spoustu předtočených dílů, Martinovy testy se budou vysílat prakticky ještě celý leden,“ vysvětlil Vrtal, kterého kolegova smrt velmi zasáhla.

Je to peklo, pořád tomu nemůžeme uvěřit. Je to velká ztráta nejen osobní, ale i pracovní. Nahrazovat Martina ale zatím nebudeme. Alespoň do jara si musíme vystačit se současným týmem. S kolegou Pepou Sršněm se pokusíme Martina vykrýt reportážemi o motorkách a pak se uvidí,“ dodal zkroušeně.

Svá slova lítosti a smutku vyjádřili i ostatní kolegové z týmu Autosalonu.

„Někteří lidé se rádi chlubí svými úspěchy, které občas možná i zveličují, či si připisují zásluhy za práci jiných… MARTIN SMOLÍK (  ⃰ 9. 1. 1971 - ✝9. 12. 2017) patřil ke vzácné skupině těch, za které mluví jejich činy. Ač pracoval na bezpočtu rozhlasových, televizních i hudebních projektů, stál režijně za mnoha povedenými reportážemi, byl vždy skromný, nehádal se, nepoučoval jiné, dokázal poděkovat i pochválit. Měl rád armádní techniku, veterány a pohodu, přesto s chutí otestoval popravdě nesmyslný offroad kabriolet v zimě a s MPV dobyl Maroko. Jako vzpomínku na našeho výborného kolegu a kamaráda, který uplynulou sobotu vzal zcela nečekaně post šéfredaktora nebeského Autosalonu, věnujeme celý díl jeho nejlepším testům,“ zavzpomínal na Smolíka tým Autosalonu.

VIDEO: Připomeňte si Martina Smolíka v Autosalonu

Video
Video se připravuje ...

Vnadná Kubelková v pasti: Chlapi jí svěřili do rukou vejce! FTV Prima, Autosalon


Fotogalerie
11 fotografií