„Nehodu si převzali kriminalisté územního odboru Olomouc. V této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na šest let,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Výsledky odběrů bude mít policie k dispozici zhruba za týden až 14 dnů. „Na objasňování příčin a okolností nehody policisté intenzivně pracují. S ohledem na probíhající úkony trestního řízení, které je neveřejné, nebudeme sdělovat žádné bližší informace,“ dodala mluvčí.

Nehoda se stala minulý týden v noci na pátek ve Wolkerově ulici nedaleko centra Olomouce. Řidič osobního auta Mercedes, Daniel Kunce, který jel ve směru do města, narazil do sloupu. Auto po nárazu začalo hořet, hasit ho pomáhal kolemjedoucí řidič. Náraz byl velmi silný, trosky byly rozmetány po okolí. Svědci na sociální síti popsali, že se řidič před nehodou řítil ulicí vysokou rychlostí. Řidič skončil v olomoucké fakultní nemocnici, měl otřes mozku a poraněný hrudník. Podle svědků byl opilý.

Rodák ze Šumperka Daniel Kunce po krátkém angažmá v HC Olomouc odešel do Německa, kde získal díky předkům občanství, a dokonce hrál za německou reprezentaci, mimo jiné i na olympijských hrách v letech 1998 a 2002. V Německu odehrál přes sedm set zápasů, během působení v Krefeld Pinguine získal v roce 2003 mistrovský titul.

Fotogalerie
19 fotografií