Umělkyně, která kombinuje styly R&B, soul a gospel, vystoupí 20. února 2018 v pražské O 2 areně a představí desku s názvem Long Live the Angels.

Díky singlu Read About It se Emeli Sandé stala nejlepší umělkyní roku 2012. Kritiky oceňovaná zpěvačka, která bývá pro své nesporné pěvecké kvality přirovnávána k Adele, avšak s mnohem širším hudebním záběrem, sklízí úspěchy i jako autorka písní. Její skladby mají v repertoáru například Rihanna, Alicia Keys, Leona Lewis a řada dalších. Samotná Sandé se pak netají tím, že ji v její vlastní tvorbě ovlivňují osobnosti jako Nina Simone, Joni Mitchell, Lauryn Hill nebo Amy Winehouse.

Až v roce 2016 vypustila Emeli Sandé do světa desku Long Live the Angels spolu s prvním singlem Hurts. Hudební kritici oceňují její vyspělost, Sandé jako správná soulová zpěvačka čerpá hlavně z osobních zkušeností a dramat. V roce 2012 se provdala za dlouholetého přítele, manželství však skončilo hned rok poté. Právě tyto bolestné zážitky se nejvíce prolínají v nových písních, které tak poutají pozornost posluchače a jsou o to více uvěřitelné.

Fotogalerie
7 fotografií