„Ten boj trval poměrně dlouho, od roku 2000 jsem se tři roky pořád snažila léčit,“ vyprávěla v pořadu Českého rozhlasu Osobnost Plus někdejší moderátorka hitparády Eso, která byla závislá na heroinu.

Teď žije spokojený život s partnerem a dvěma dětmi, ale v době, kdy se narodil její starší syn Samuel, byla ovšem ještě pod vlivem. Heroin brala i v těhotenství a v porodnici. Sama ví, že děti drogově závislých matek mají samy daleko větší sklony k závislostem. Na otázku, zda na svého syna Tereza v tomto směru nějak víc dohlíží, odpověděla: „Nehlídám. Já jsem zvolila úplně jiný způsob,“ nechala se slyšet Pergnerová.

S potomkem už všechno o sobě a drogách probírala. „Já jsem mu o tom vždycky vyprávěla, jaká rizika, ví, čím jsem prošla. Ukázala jsem mu fotografie se stříkačkou v ruce, v dezolátním stavu. On to ví a já vím, že není hloupý,“ uvedla s tím, že na něj ale nechce převádět svůj strach. „Jinak bych mu pořád chodila za zády,“ objasnila Tereza v Českém rozhlase. Prý ale Samuela prosila, aby jí řekl, kdyby se něco dělo.

Není si totiž jistá, zda by dokázala něco poznat hned zpočátku. Ovšem kdyby přece jen syn její chyby opakoval, postavila by se k tomu tak, jak to udělali její rodiče s ní. Z lásky k němu by mu dokázala zavřít dveře, jelikož by tím urychlila jeho pád na dno a následný vzestup.

VIDEO: Teď Pergnerová pomáhá druhým v pořadu Mise nový domov

Video
Video se připravuje ...

Pergnerová se vrací: Mění osudy lidem v nouzi! Tolik emocí jste neviděli! TV Nova

Fotogalerie
36 fotografií