Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Při nehodě mercedesu v Olomouci zemřela mladá žena. Auto se řítilo velkou rychlostí, tvrdí svědci

Autor: ČTK ljš - 
8. prosince 2017
10:05

Zběsilá jízda, která skončila smrtí! V Olomouci zemřela v noci na dnešek při nehodě osobního auta mladá spolujezdkyně, šestačtyřicetiletý řidič utrpěl středně těžká zranění, byl převezen do nemocnice. Nehoda se stala ve Wolkerově ulici, auto podle policie narazilo do sloupu. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Nehoda se stala před 01:00. "Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo Mercedes s dvoučlennou osádkou jedoucí směrem do centra města z prozatím přesně nezjištěných příčin narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Při nehodě zemřela mladá žena, spolujezdkyně z vozidla. Řidič středního věku byl při nehodě zraněn," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič skončil v olomoucké fakultní nemocnici. "Muže jsme přijímali se středně těžkými zraněními, měl otřes mozku a poraněný hrudník. Šlo ale o zranění, která jej neohrožovala na životě. Je na úrazové jednotce intenzivní péče," řekl mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Podle policejní mluvčí vzhledem k zranění nemohla být u řidiče provedena orientační dechová zkouška, byl nařízen odběr krve v nemocnici.

Svědci na sociální síti popisují, že se řidič řítil před nehodou směrem do města velkou rychlostí. Podle svědků auto po nárazu začalo hořet, hasit ho pomáhal kolemjedoucí řidič. ČTK to potvrdili také hasiči. "Když jsme přijeli na místo, auto už nehořelo. Uhasil ho projíždějící řidič práškovým hasicím přístrojem," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Po nárazu automobilu do sloupu byly jeho části rozmetány po širokém okolí.

Podle informací ČTK jde o 23. letošní oběť dopravních nehod v Olomouckém kraji. Naposledy zemřela při dopravní nehodě na konci listopadu řidička, která v Hrabenově na Šumpersku sjela s osobním autem do potoka. Zraněnou ženu z havarovaného auta vyprostili hasiči a předali do péče záchranářům. Po převozu do nemocnice však svým zraněním podlehla. Loni za celý rok zemřelo kvůli dopravním nehodám 40 lidí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání