Předvánoční farmářské trhy na Ládví budou nakonec muset letos obyvatelé oželet. Navzdory tomu, že se radnice Prahy 8 snažila zajistit tu kvalitní stánkový prodej, bylo už příliš pozdě. „Prostor jsme dostali v listopadu a mojí mylnou představou bylo, že ještě bez problémů oslovíme trhovce, které tam dostaneme v předvánočním čase,“ uvedl pro Blesk.cz starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD).

Během oslovování prodejců, kteří fungují na dalších vyhledávaných lokalitách metropole, se měla radnice setkat s velkým zájmem v prostorách Ládví prodávat. Nebylo už však v silách provozovatelů stánkového prodeje včas zařídit všechny organizační záležitosti.

V současnosti tak na venkovním prostranství Ládví koupíte vánoční stromek, v průběhu prosince by se tam ještě měl vyskytnout prodej kaprů. Radnice se snaží umístit sem ještě několik symbolických stánků, ale na tradiční adventní farmářské trhy to letos bohužel nevypadá.

Reparát po Novém roce

„Nakonec jsme se s kvalitními trhovci domluvili, že tu začnou fungovat hned po Novém roce, kdy už budou mít volněji. Do března by tu měly fungovat velké klasické trhy, jak je známe,“ dodal k tématu Roman Petrus. Termín ukončení provozu trhů v průběhu jara radnice uvádí z důvodů dlouho chystané a odkládané rekonstrukce celého prostoru náměstí na Ládví, která by tou dobou měla konečně odstartovat.

Podívejte se na současnou situaci na Ládví:

Fotogalerie
12 fotografií