Lokalita náměstí, které leží na říčce Rokytce, se má během revitalizace změnit k nepoznání. Prostor se zahloubí směrem k vodnímu toku, objeví se tu nová zeleň a lavičky. Vznikne tím zcela nový parčík, který bude díky sníženému profilu odhlučněný. V dopravně významně vytížené lokalitě by tak mohlo vzniknout místo, kde by se dal trávit volný čas.

„Elsnicovo náměstí dlouhodobě chátralo a občany nebylo příliš využíváno. Konečně se blížíme do stavu, které si náměstí i naši spoluobčané zaslouží, tedy mít zde klidný a příjemný parčík u říčky, který bude občany konečně zvát k návštěvě a odpočinku,“ uvedl k plánovaným změnám starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD).

V rámci připravované akce v současnosti probíhá projektové řízení. Během samotných prací se pak odstraní nereprezentativní zpevněné plochy a lidé se dostanou až k Rokytce. Zanořené náměstí půjde překročit pomocí mostku, který se umístí přibližně do poloviny tohoto prostranství.

Obyvatelé Prahy 8 si nedávno sami určili, co nového se ve veřejném prostoru objeví. Mezi projekty bodoval také skatepark nebo klubovna pro skauty: