Postránecký je oblíbeným hercem režisérky Marie Poledňákové (76). „Asi nikoho lepšího nenašla…“ žertuje dlouholetý člen činohry Národního divadla. V roce 1982 si pod jejím vedením zahrál jednu z hlavních mužských rolí v komedii S tebou mě baví svět.

Pak ho Marie obsadila do filmů Zkrocení zlého muže (1986) a Jak se krotí krokodýli (2006). A nyní má Václav roli i v právě natáčené romantické komedii s detektivní zápletkou Ten, kdo tě miloval, jejíž předlohu Poledňáková napsala formou románu.

Po těžké mrtvici ale už nemůže režírovat, proto pomyslné žezlo předala kolegovi Janu Pachlovi (40). Přesto o sobě Marie a Václav stále vědí. „Jsme hlavně přes jejího syna Petra stále ve spojení,“ potvrzuje Postránecký, který v novém filmu hraje detektiva.

O pauzách se zahříval teplým nápojem z bílého hrníčku stejně jako před 35 lety při natáčení komedie století v Beskydech. Byl by rád, kdyby mu na place velela Poledňáková, ale rozumí si i s Pachlem. „On si s tou prací poradí,“ je přesvědčený herec.

Jan Pachl je v kriminálkách jako doma. Natočil seriály Cirkus Bukowsky a Rapl. Napřed nechápal, proč mu nabízejí režii právě tohoto filmu, čekal opět komedii. „Oslovil mě producent. Když jsem si scénář přečetl, pochopil jsem, proč to dali mně. Od Marie čeká každý komedii, ale tady žádné legrácky nebyly, museli jsme je dovymýšlet,“ prozradil režisér.

VIDEO: Václav Postránecký na pohřbu Heleny Štáchové

Fotogalerie
13 fotografií