Hlavním důvodem pro poněkud nezvyklé pojetí rodinného domu je úchvatný výhled do mírně zvlněné krajiny. Budova se rozkládá na jednom podlaží a fasáda je výrazně prosklená, takže stavba nijak nebrání výhledu. Slouží spíše jako moderní minimalistický rám. Podle lifestylového časopisu Wallpaper jde o nejlepší rodinný dům na světě za rok 2016.

Vzhledem k tomu, že dům stojí volně na pastvině a není chráněn plotem, architekt zahrnul do projektu originální bezpečnostní opatření. Stavba nekopíruje svah, ale je mírně vysunutá na terén. Ložnice se tak nenachází v přízemí, ale výšce prvního patra. Jediný přístup k domu se nachází v rohu, který se dotýká kopce.

Rodinný dům z betonu vypadá jako Noemova archa
Autor: Olo Studio

Právě zde se nachází padací most, který umožňuje přístup k domu. Pokud je zdvižený a majitelé překryjí velkoformátové prosklení, změní se dům na nedobytnou pevnost.

Zdvižení domu nad terén a zkosení základů má i další důvod. Stavba je dobře chráněna před případným přívalem vody nebo sesuvem půdy. Díky nezvyklému konstrukčnímu řešení (dům se v dolní části opírá o tři nosné stěny) vypadá jako by měl sedlovou střechu nahoře i dole.

Fasády jsou z pohledového betonu, střechu kryje voděodolná membrána, která se tomuto stavebnímu materiálu podobá. Dům tak vypadá jako by byl vyroben z jediného kusu. Tepelná izolace je stříkaná a zajišťuje dostatečný tepelný komfort. V některých částech interiéru zůstala přiznaná.

Fotogalerie
21 fotografií