Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ve volbách by v listopadu bodovali Piráti. Po Babišovi by je volilo nejvíc lidí

Autor: mah - 
3. prosince 2017
15:30

Jedinou stranou, která po volbách výrazně posílila, jsou Piráti. Ti by podle průzkumu agentury Kantar pro Českou televizi v listopadu získali 14 procent hlasů. Posílili by tak o tři procentní body a umístili se na druhém místě za hnutím ANO, které by stále volilo 30 procent voličů. Do parlamentu by se v listopadu dostalo jenom osm stran, KDU-ČSL by totiž podle průzkumu volilo pouze 4,5 procenta lidí.

Třetí nejsilnější voličské podpoře se v průzkumu těšila ODS, které by dalo hlas 12 procent voličů. Čtvrtou SPD by volilo 9,5 procenta lidí a komunisty sedm procent. Sociálním demokratům volební model přiřkl 5,5 procenta, stejně jako hnutí STAN. Nejmenší stranou Sněmovny by byla TOP 09, jejíž výsledek by se pohyboval kolem kritické hranice pěti procent.

Bez zastoupení v Poslanecké sněmovně by podle agentury Kantar zůstali lidovci se ziskem 4,5 procenta hlasů voličů. Zelení by dostali ještě o 1,5 procentního bodu méně.

Průzkum pro Českou televizi prováděla agentura Kantar TNS ve dnech 4. až 24. listopadu. Do průzkumu se zapojilo 891 respondentů.

Speciál Prezidentské volby 2018 zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

animka ( 3. prosince 2017 21:57 )

Zdenda má pravdu. Zobou Babišovi z ruky a nechápou. IQ tykve.

ivoadler ( 3. prosince 2017 18:15 )

Hlasy pro ANO jsem čekal, ale nárůst Pirátů je zarážející. Co lidi na straně, která by mohla vládnout, ale vyhýbá se vládní odpovědnosti, vidí? Propad lidovců je jednoznačně pozitivní jev. Doufám, že to vydrží.

barracuda.sro ( 3. prosince 2017 16:02 )

To si dělají srandu,to se ptali lidí co vycházeli z centra Drop-in ?? Jinak to nevidím !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa