Veggie Vánoce se už stávají tradiční akcí, při které vegani ukazují veřejnosti, že se dá stravovat bez krutosti a zároveň je možné potěšit své chuťové pohárky. V Galerii Mánes si tak návštěvníci dopřávali nejrůznější druhy chlebíčků, ukusovali cukroví a popíjeli k tomu mléko z rostlin. Vše samozřejmě bylo veganské.

Přestože většina návštěvníků byla z veganských řad, na akci zavítali i ti, kteří se stravují konvenční českou stravou. „Vzala mě sem kamarádka. A rozhodně nelituju. Ještě že tu jsou odpočinkové zóny, kde se můžu vyvalit,“ smála se návštěvnice Karolína.

Festival se během těch let, co ji vegani pořádají, značně rozrostl. „Z původně klubové akce je nyní akce pro tisíce lidí v krásných prostorách Galerie Mánes a Tančícího domu. Jsme moc rádi a motivuje nás, kolik lidí naše akce navštěvuje a jak velký je o zdravý životní styl respektující zvířata a planetu zájem,“ těšili se organizátoři.

Akce ale nebyla pouze o jídle. Pro návštěvníky byl přichystaný i bohatý doprovodný program. Na pódiu byl například k vidění bojový tanec, který předvedl statný muž. Ukázku si můžete prohlédnout na videu:

Video
Video se připravuje ...

Takto vypadaly Veggie Vánoce Eva Fornálová

„Pro nás je hlavní ukazovat veganský životní styl pozitivní cestou, jako něco, co pomáhá zvířatům, planetě a zároveň i každému z nás,“ vysvětlovala nakonec Iva Linda Maruščáková.

Podívejte se, jak to tady vypadalo:
Fotogalerie
50 fotografií