Důvěru v Českého slavíka kalí fakt, že pořadatel Jaroslav Těšínský ve víře, že fanoušci jednoho z účastníků ankety – zpěváka Tomáše Ortela se stejnojmennou kapelou – porušili pravidla fair play, Ortelovy hlasy neuznal a přiřkl mu stejný počet, jaký měl loni. Což bylo přinejmenším podivné a zmatečné rozhodnutí, navíc vyšlo najevo až den po udílení cen. 

KOMPLETNÍ NEUPRAVENÉ VÝSLEDKY SLAVÍKŮ 2017 NAJDETE ZDE!!!

Těšínský také věci neprospěl tím, že několik dní nechtěl prozradit, jaký byl skutečný stav hlasování. Když se tak stalo a Stříbrný slavík Michal David zjistil, že pokud by do hlasování nebylo zasaženo, skončil by třetí, rozhodl se cenu vrátit. „Právě jsem obdržel zprávu, že Tomáši Ortelovi přišlo 31 086 hlasů. Jedu proto vrátit Stříbrného slavíka na agenturu Musica Bohemica. Bohužel tento incident uvrhl na anketu Český slavík pochybnost a poškodilo to anketu jako takovou. Já tedy přijmu Bronzového slavíka, jelikož kdybych to odmítl, zklamu tím mé fanoušky, kteří mi poslali hlas. Dle pořadatele jednal Ortel proti pravidlům ankety tím, že na svém profilu ovlivnil 50 tisíc adresátů, komu mají a komu nemají posílat hlasy. To je věc pořadatele, ne moje. Já musím respektovat skutečný počet hlasů,“ napsal Blesku sám David, který získal „jen“ něco přes 17 000 hlasů.

Co na to Ortel?

Hlasování vlastního fanklubu nebylo férové. To Blesku přiznal Tomáš Ortel (41), který si na druhou stranu váží gesta kapely Kabát! Ze vzniklé situace jako jediný profituje! „Způsob hlasování do ankety Čeký slavík nebyl podle regulí fair play, to musím přiznat, ale pořadatel nás měl kontaktovat, a upozornit na to, že něco takového zjistil,“ okomentoval celou situaci kolem cen popularity Tomáš Ortel.

„Hlavně si myslím, že důvodem bylo, zamezit nám ve vítězství,“ má jasno frontman kapely Ortel. Tu široká veřejnost ještě před loňským vyhlášením cen pořádně neznala. „Po loňském mediálním masakru se nám ani nesnilo, že by se něco takového mohlo zopakovat. Asi bych měl panu Těšínskému poslat nějaký dárkový koš. Máme teď víc práce a taky větší zájem o naši kapelu,“ dodal Tomáš Ortel, který by prý cenu, kterou vrací kapela Kabát v žádném případě nepřijal.

VIDEO: Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral?

Video
Video se připravuje ...

Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral? Blesk TV

Fotogalerie
68 fotografií