Brodén je zpěvák švédské heavymetalové hudební skupiny Sabaton, ovšem kořeny má také v Česku, jelikož jeho maminka odtud pochází. Také v textech svých songů se často potýká s tématy, která jsou naší zemi blízká. Možná i proto zde má velkou fanouškovskou základnu. Ta ale nyní zuří, protože byl jejich favorit vyřazen ze soutěže Český slavík.

Zatímco loni se umístil na pátém místě a přeskočil řadu tuzemských interpretů, letos měl smůlu. Samotný Joakim navíc tvrdí, že mu nikdo z pořadatelů nic oficiální cestou nesdělil, a tak pro něj byl náhlý konec v soutěži jedním velkým nemilým překvapením. „Byli to vlastně lidi z České republiky, kteří se se mnou spojili a ptali se: ‚Co se stalo? Tvoje jméno najednou prostě zmizelo!‘ Nikdo nic neřekl, žádné oznámení,“ postěžoval si v rozhovoru po Spark TV.

Zpěvák se proto pomocí různých známých musel pídit po tom, co se skutečně stalo. „Já myslím a omlouvám se, že to říkám, ale smrdí to starým sovětským komunistickým stylem – prostě někoho vytáhnout, nevydat ani žádné tiskové prohlášení, nic. Prostě někoho vyšoupnout a doufat, že si toho nikdo nevšimne.“ Proto také natočil video, v němž cinkal klíči. „Abych jim ukázal, že mi to něco připomíná,“ doplnil Joakim.

Video
Video se připravuje ...

Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral?  Blesk TV

Blesk již dříve kvůli této kauze pořadatele ankety Jaroslava Těšínského kontaktoval a získal od něj vyjádření. Podle něj interpreti, kteří mají v rámci dvojího občanství také české občanství, ovšem působí na hudební scéně jiné země, neodpovídají záměru soutěže.

„Kdyby to takhle udělali po tom loňském roce, že to není pro poloviční Čechy, ale jen pro stoprocentní Čechy, víte? Tak já bych s tím neměl vůbec problém,“ vysvětluje Brodén, co mu vadí.  „Vytáčí mě to, protože je v pohodě, jestli mě v soutěži nechtějí, to je v klidu. To totálně beru. Ale k**va neměňte pravidla v průběhu hry. Buď se mění předtím, než začne souboj, nebo potom,“ rozohnil se.

VIDEO: Bílá má 20. slavíka! Halilo ji 30 milionů! A 5 chlapů za zadkem!

Video
Video se připravuje ...

Bílá má 20. slavíka! Halilo ji 30 milionů! A 5 chlapů za zadkem! David Turek, Lukáš Červený

Podle Těšínského byla ale změna v pravidlech zveřejněna současně se začátkem hlasování. „Pravda ovšem je, že jméno Joakim Brodén zůstalo v nápovědě pro hlasování pomocí online formuláře. Za to se omlouváme,“ řekl Blesku pořadatel Slavíka.

Joakim ovšem o tomto oficiálním vyjádření prý nevěděl. Přímo se zkontaktovat s organizátory soutěže ale nezkoušel. „Jestli jsem očividně nechtěný, tak se nebudu tlačit dovnitř. Je to stejné, jako by tě pozvali na mejdan, někdo tu pozvánku zrušil a ty ses na té akci stejně objevil. Nechci být nezvaným hostem. Zas tak naštvaný nejsem.“

Ostatně o přízeň fanoušků nemá nouzi a díky skandálu s vyřazením se o něm dozvěděli i další lidé. Od českého fanklubu navíc místo Českého slavíka obdržel „zlatého Krtka“, aby mu to nebylo líto. „V určitém směru pro mě tohle znamená víc než to originální ocenění. Obzvláště proto, že jsem na Krtkovi vyrůstal a navíc je to přímo od fanoušků,“ radoval se z půllitru s obrázkem postavičky Krtečka metalista.

„Jeden velký dík. A i když to teďka hodnotím jen podle svého pocitu, tak hádám, že díky vám, co jste hlasovali, jste ty lidi sakra vyděsili a oni mě proto spláchli. Takže k**va dobrá práce. Děkuju,“ vzkázal svým příznivcům prostřednictvím Spark TV.

VIDEO: Lucie Borhyová na Slavíkovi: Šperky za miliony a s ochrankou!

Video
Video se připravuje ...

Lucie Borhyová na Slavíkovi: Šperky za miliony a s ochrankou! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
65 fotografií