V rámci nejslavnějších rolí si vyzkoušela nejen řadu charakterů, ale také podob a účesů. Nejčastěji jsme ji vídali jako blondýnku či zrzku. Iva nyní ale přišla s tím, že má jedno tajné přání. Chtěla by vlasy zkrátit a možná je ostříhat úplně. „Nikdy jsem neměla odvahu si je jen tak nechat ostříhat. Asi bych do toho šla jen kvůli roli,“ svěřila se v rozhovoru pro iDnes.cz Janžurová.

Dokonce si myslí, že by jí tak radikální změna i prospěla. „Chtěla bych změnit účes, holá hlava by mi slušela. Dokonce když mi v Morgianě spadla paruka a já vypadala jako holohlavá, všichni mi říkali, jak mi to slušelo,“ tvrdila s tím, že čeká na roli, která jí vysněnou proměnu umožní. „Teď mě napadá role vězeňkyně, ty mají někdy holou hlavu,“ smála se.

Přitom v loňském roce zažila takové chvíle, kdy jí zrovna moc do smíchu nebylo. Prodělala totiž velmi závažnou operaci srdce, kdy jí lékaři nahradili aortální chlopeň. O měsíc později byla už ale zpátky na prknech, která znamenají svět. „Divadlo je můj život, mám nádherné role, neuvěřitelně si to užívám,“ říká Iva.

V současné době ji můžeme vídat v Kalichu v představeních Báječná neděle v parku Créve Coeur, Sbohem, zůstávám! a Božská Sarah. Ve Stavovském divadle v dramatu Mikve, ve Studiu Dva září v inscenaci Les a v Národním divadle pak ve hře Pýcha a předsudek. Vzhledem k množství práce musí některé nabídky i odmítat.

Odpískala ostatně i účinkování v primáckém seriálu. „Mám za sebou docela perný rok, proto jsem se i rozhodla odejít z Ohnivého kuřete. Původně jsem tam měla mít jen malou roli, ale ta se nějak pomalu zvětšovala a zvětšovala,“ svěřila se někdejší představitelka pomocnice Slávky, kterou jsme v seriálové cukrárně vídali zhruba rok. I proto se jí se štábem těžko loučilo.

S těžkým rozhodnutím ji tak pomáhala i dcera Sabina Remundová (45). „Stará se o mě a hlavně mě hlídá,“ uvedla Janžurová s tím, že si vlastně tak trochu prohodily úlohy a dcera o ni pečuje v podstatě jako matka. „Jsem za to ráda, protože se mi těžko odmítá role. To víte, je to čest v mém věku mít tolik nabídek a já nerada někoho zklamu,“ dodala skromně pro iDnes.cz herečka.

VIDEO:  Iva Janžurová šokovala svou rodinu! Co jim provedla?

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová šokovala svou rodinu! Co jim provedla? Markéta Reinischová, Petr Soukup

 

Fotogalerie
78 fotografií